Kris aukštos galvos. Prasidėjo dideli neramumai Kremliuje. Kas vyksta  ()

Kai kurie pareigūnai gali netekti pareigų, nes nesugebėjo adekvačiai reaguoti į perspėjimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali atleisti aukštus saugumo pareigūnus, reaguodamas į teroro išpuolį „Crocus City Hall“  Maskvos srityje, per kurį, naujausiais duomenimis, žuvo 139 žmonės ir 360 buvo sužeista.

Pertvarkymas gali paliesti Rusijos žvalgybos tarnybų vadovybę, praneša „Bloomberg“, remdamasi Rusijos valdžiai artimais šaltiniais. Anot jų, kai kurie pareigūnai gali netekti pareigų, nes nesugebėjo adekvačiai reaguoti į perspėjimus iš JAV apie artėjančią ataką.

Greičiausiai į nemalonę pateko FSB vadovai Aleksandras Bortnikovas, vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas ir Rusijos gvardijos direktorius Viktoras Zolotovas. Kaip teigiama Kremliaus išplatintame vaizdo įraše, jie dalyvavo susitikime su prezidentu dėl kovo 25-osios teroristinio išpuolio. Tačiau jų pavardės nėra įtrauktos į dalyvių sąrašą Kremliaus svetainėje, o jų kalbos (jei tokių buvo) buvo iškirptos iš beveik 40 minučių trukusio įvykio įrašo.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Litavimo aparatas, amfibinis RC lėktuvas, išmani indaplovė su APP, šlifuokliai ir kt. (Video)
4000 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-27/2024-04-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GOCHIFIX“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „ENJOYWOOD“ - vyrių gręžimo skylių kreipiamasis korpusas

3) 220V taškinio litavimo (su argonu) aparatas

4) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

5) „TOP RC HOBBY TF-350“ - amfibinis RC lėktuvas

Išsamiau

V. Putinas „tikriausiai spyrė į visas saugumo pajėgų galvas“, sako politologas Dmitrijus Oreškinas: „Dėl jų jis pasirodė kvailys, viešai apkaltinęs Jungtines Valstijas provokacijomis ir šantažu, kai buvo įspėtas apie teroristų ataką. Teroristinis išpuolis įvyko – ir visiems pasaulyje aišku, kad jis elgėsi kvailai.“

„Bloomberg“ šaltinių teigimu, Kremlius buvo sukrėstas Rusijos saugumo pajėgų nesėkmės, kurios, nepaisant trilijonų rublių federalinio finansavimo ir precedento neturinčio galių išplėtimo siekiant šnipinėti piliečius, negalėjo užkirsti kelio daugiausiai aukų pareikalavusiam teroristiniam išpuoliui per du dešimtmečius.

 

„Tai yra gėda“, - skundžiasi „VChK-OGPU“ šaltinis. „Jei policijos pareigūnų grupė, buvusi šalia, ateitų į pagalbą žmonėms, kuriems gresia mirtis, žinoma, jie juos išgelbėtų. Tačiau policijos pareigūnai tiesiog išsigando“.

Specialieji Rusijos gvardijos daliniai – SOBR ir OMON – į degančią koncertų salę atvyko tik praėjus valandai po teroristų invazijos. Maža to, užpuolimas prieš neginkluotus žmones truko apie 20 minučių, po to užpuolikai įsėdo į automobilį ir nuvažiavo.

 

Pats V. Putinas, kreipdamasis į piliečius, atsisakė pripažinti saugumo pajėgų nesėkmę ir paskelbė apie teroristų ryšį su Ukraina, kurios, pasak prezidento, pasienyje buvo surengtas „langas“ bėgantiems nuo persekiojimo. Vėliau V. Putino versiją pakartojo A. Bortnikovas ir Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas.

Tačiau „Bloomberg“ šaltiniai teigia, kad Kremliuje ir tarp Rusijos elito niekas netiki „Ukrainos pėdsakais“. Pasak jų, pats V. Putinas žino, kad Kyjivo dalyvavimo įrodymų nėra: jis asmeniškai dalyvavo diskusijose, kuriose pareigūnai padarė tokią išvadą. Nepaisant to, V. Putinas ketina panaudoti šią tragediją, kad priverstų rusus telktis dėl karo Ukrainoje, sakė vienas „Bloomberg“ pašnekovų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: