Galingas smūgis tiesiai į Putino pašonę. Drąsus žingsnis iš Suomijos. Kas vyksta  ()

Miesto valdžia pradės nusavinimo procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Helsinkio miesto taryba nusprendė įsigyti Helsinkio sporto ir koncertų kompleksą, priklausantį Rusijos verslininkams ir Vladimiro Putino draugams Genadijui Timčenko ir Romanui Rotenbergui, skelbia „Yle“.

Helsinkio sporto arena, anksčiau buvusi „Hartwall“ arena, nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą stovėjo tuščia. Arenos savininkai Arkadijus ir Borisas Rotenbergai, taip pat Genadijus Timčenka yra ES sankcijų sąraše. Taip pat JAV sankcijos taikomos Boriso Rotenbergo sūnui Romanui ir verslininkui Kai Paananenui, kurie priima sprendimus areną valdančio fondo direktorių taryboje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Litavimo aparatas, amfibinis RC lėktuvas, išmani indaplovė su APP, šlifuokliai ir kt. (Video)
4090 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-27/2024-04-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „GOCHIFIX“ - 20V kampinis šlifuoklis su baterija, įkrovikliu

2) „ENJOYWOOD“ - vyrių gręžimo skylių kreipiamasis korpusas

3) 220V taškinio litavimo (su argonu) aparatas

4) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

5) „TOP RC HOBBY TF-350“ - amfibinis RC lėktuvas

Išsamiau

Mero pavaduotojo Paavo Arhinmäki teigimu, jei savininkai savo noru nesutiks arenos parduoti, ne vėliau kaip birželio pradžioje miesto valdžia pradės nusavinimo procesą ir perduos Helsinkio kompleksą valstybės nuosavybėn. Helsinkio valdžia šiuo metu sprendžia, ar nusavinimas galimas pagal galiojančius teisės aktus, ar juos reikės keisti.

Tuo pat metu valdžia neplanuoja arenos išlaikyti  visą laiką – planuoja ją grąžinti eksploatacijon, o vėliau parduoti naujiems savininkams.

 

Keli privatūs asmenys daugiau nei metus nesėkmingai bandė nupirkti areną iš Rusijos savininkų, galiausiai tam apsisprendė miesto valdžia. „Tai svarbus žingsnis siekiant pradėti eksploatuoti areną. Renginių industrija prarado daugybę koncertų, kol arena nebuvo naudojama“, – sakė P. Arhinmäki.

Formaliai įšaldyta ne pati arena, o į sankcijų sąrašus įtrauktų savininkų akcijos. Sankcijos neleidžia naudoti stadiono, pavyzdžiui, koncertams, nes nuomos atveju reikės pervesti pinigus į įgaliotų asmenų sąskaitas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: