JAV oficialiai Kremlių išvadino „mėšlo pardavėjais“. „Jie burnoje neša mėginius.“ Kas nutiko  (1)

„JAV bandė padėti užkirsti kelią šiam teroristiniam išpuoliui, ir Kremlius tai žino.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešingai viešiems prezidento Vladimiro Putino ir kitų Rusijos pareigūnų pareiškimams, kuriais bandoma perkelti kaltę dėl „Crocus City Hall“ atakos Ukrainai, Jungtinėms Valstijoms ir jų sąjungininkams aišku, kad ISIS prisiima visą atsakomybę už išpuolį Maskvoje, sakė JAV Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby.

V. Putino žodžius apie „Kyjivo pėdsaką“ per teroro aktą jis pavadino „beprasmiška propaganda“ ir „nesąmone“, kuria Kremliaus vadovas nori priversti rusus telktis dėl karo su Ukraina. „Dėdė sakydavo, kad geriausi mėšlo pardavėjai dažnai burnoje neša mėginius. Atrodo, kad Rusijos pareigūnai yra puikūs mėšlo pardavėjai“, – sakė J. Kirby, kurį cituoja „The Hill“.

[Vokietija] Daiktas, kokio dar tikrai nesate matę! Programuojami išmanūs vištidės vartai su saulės elementais. Ribotas kiekis
5392 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Stulbinamų galimybių daiktas

Išsamiau

Jis pažymėjo, kad „JAV bandė padėti užkirsti kelią šiam teroristiniam išpuoliui, ir Kremlius tai žino“. Visų pirma, kovo 7-osios rytą Vašingtonas raštiškai perspėjo Rusijos žvalgybos tarnybas apie išpuolį, o kitą dieną ambasada išplatino viešą įspėjimą, prašydama Amerikos piliečių vengti didelių susibūrimų ir koncertų Maskvoje, prisiminė J. Kirby.

Jis pridūrė, kad laukdama kovo 22-osios teroro išpuolio JAV vyriausybė pateikė Rusijos valdžiai išsamią informaciją apie terorizmo grėsmę dideliuose žmonių susibūrimuose sostinėje.

Oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova atsakė į J. Kirby pareiškimą. „Rusų kalboje tokių patarlių nėra, nes „neša mėšlą burnoje“ ne čia, o užjūryje. Tačiau yra mūsų posakis: „Kas skauda, apie tą ir kalbama“. Beje, dabar tampa aišku, kodėl posakis „išplauti burną su muilu“ yra paplitęs JAV“, – rašė ji.

 

J. Kirby tai pareiškė po to, kai Rusijos tyrimų komitetas pranešė radęs įrodymų, siejančių „Crocus City Hall“ užpuolikus su „Ukrainos nacionalistais“. Departamentas pranešė, kad kovotojai iš Ukrainos gavo grynųjų pinigų ir kriptovaliutos, o vėliau šias lėšas panaudojo teroristiniam išpuoliui ruošti.

 

Dieną anksčiau FSB direktorius Aleksandras Bortnikovas sakė, kad už atakos prieš „Crocus City Hall“ stovėjo Ukraina, JAV ir Didžioji Britanija. Pasak jo, teroro išpuolį įvykdė radikalūs islamistai, padedami Ukrainos specialiųjų tarnybų. Versiją apie „neonacių Kyjivo režimo“ įsitraukimą į ataką anksčiau taip pat išsakė V. Putinas ir užsiminė, kad tai buvo daroma Vakarų nurodymu.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas taip pat pavadino Rusijos vadovybės kaltinimus „visiška nesąmonė“. „Palaikome JAV pareiškimus, kuriuose aiškiai teigiama, kad ISIS yra vienintelė atsakinga už šią ataką“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(3)
(53)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: