Trumpas prasitarė apie planą Ukrainai. Kyjivui tai tikrai nepatiks  ()

Tokia D. Trumpo idėja praktiškai būtų atlygis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.


D. Trumpas
D. Trumpas
© Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Donald_Trump_(50548265318).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas privačiuose pokalbiuose teigė, kad galėtų užbaigti Rusijos karą Ukrainoje, spausdamas Kyjivą atsisakyti dalies teritorijos.

Informaciją apie šį slaptą ir ilgalaikį D. Trumpo planą paskelbė „Washington Post“, remdamasis žmonėmis, susipažinusiais su buvusio Baltųjų rūmų vadovo pastangomis užbaigti karą Ukrainoje.

Amerikiečių laikraštis teigia, kad kai kurie užsienio politikos ekspertai apskaičiavo, jog tokia D. Trumpo idėja praktiškai būtų atlygis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Jie taip pat pasmerkė tarptautiniu mastu pripažintų normų pažeidimus, kurie būtų vykdomi jėga.

[Vokietija!] Tik 111€ ir pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas - PASKUTINIAI VIENETAI
11921 3 1

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Washington Post“ teigia, kad pagal D. Trumpo pasiūlymą, Ukraina turėtų perduoti Krymą ir Donbaso pasienio regioną Rusijai.

Taip šiam laikraščiui sakė su D. Trumpu ir jo patarėjais kalbėję žmonės, kurie visi reikalavo anonimiškumo dėl pokalbių su buvusiu Amerikos prezidentu konfidencialumo.

Teigiama, kad toks D. Trumpo požiūris, apie kurį anksčiau žiniasklaidoje nebuvo pranešimų, smarkiai pakeistų dabartinio prezidento Joe Bideno politiką, kuris pabrėžė būtinybę suvaldyti Rusijos agresiją ir teikti karinę pagalbą Ukrainai.

 

D. Trumpas, numanomas respublikonų kandidatas lapkritį vykusiuose prezidento rinkimuose, kuris tikisi sugrįžti į valdžią, dažnai gyrėsi, kad per 24 valandas po laimėjimo jis galėtų susitarti dėl taikos tarp Rusijos ir Ukrainos, net prieš pradėdamas eiti pareigas Baltuosiuose rūmuose.

Tačiau jis atkakliai atsisakė viešai pasakyti, kaip taip greitai užbaigs šį daugiau nei dvejus metus besitęsiantį karą, kuriame žuvo dešimtys tūkstančių karių ir civilių.

Teigiama, kad D. Trumpui artimi politikos analitikai pabrėžė būtinybę spręsti iš Kinijos kylančias grėsmes Amerikos interesams ir siekti nutraukti didėjančią Rusijos priklausomybę nuo Kinijos dėl karinės, pramoninės ir ekonominės pagalbos.

 

Tie D. Trumpo politikos analitikai taip pat pasisako už NATO plėtros ribojimą.

Asmuo, turėjęs privačių pokalbių su D. Trumpu, sakė „Washington Post“ manantis, kad tiek Rusija, tiek Ukraina „nori išgelbėti veidą, jos ieško iš to išeities“, ir jis mano, kad žmonėms tam tikrose Ukrainos zonose  bus visiškai gerai, joms tapus Rusijos dalimi.

Amerikiečių laikraštis teigia, kad Rusijos kontrolė tam tikrose Ukrainos dalyse padidintų V. Putino diktatūros galią po jau didžiausio Europos sausumos konflikto nuo Antrojo pasaulinio karo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(9)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: