Tai rimta. „Skelbiami raudoni ir juodi sąrašai.“ Kas vyksta  ()

Kyla pavojus, kad prasidės karas.


JK vėliava
JK vėliava
© LA(Phot) Simmo Simpson/MOD, OGL v1.0OGL v1.0 (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Union_Jack_Flag_MOD_45153521.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK užsienio reikalų ministerija į savo raudonuosius ir juoduosius sąrašus įtraukė 8 naujas šalis, įskaitant Baltarusiją. Pagal dabartinę departamento informaciją, Baltarusija tapo „per daug pavojinga“ lankyti.

„Britanijos užsienio reikalų ministerija skubiai įspėjo savo piliečius nevykti į Baltarusiją ir kitas 7 šalis. Anksčiau šios šalys nebuvo įtrauktos į „nelankytinų“ sąrašą“, – pažymėjo „Mirror“.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4268 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Oficialioje JK vyriausybės svetainėje išties buvo atnaujinta informacija apie Baltarusiją, kuri buvo įtraukta į juodąjį sąrašą kaip „per pavojinga lankyti britų turistams“.

Ataskaitoje taip pat teigiama, kad „Rusija vykdo karines operacijas Baltarusijoje“ ir „yra pavojus, kad karas Ukrainoje išplis į Baltarusijos teritoriją“.

 

JK užsienio reikalų ministerija pabrėžia, jog „negalima garantuoti, kad kelionė į Baltarusiją bus saugi, o arešto ar karo atveju JK negalės suteikti veiksmingos pagalbos ten esantiems savo piliečiams“.

Be Baltarusijos, Rusija, Ukraina, Iranas, Sudanas, Izraelis, Libanas ir Palestinos teritorijos buvo įtrauktos į „nelankytinų“ sąrašą.

Tačiau pats buvimas sąraše nereiškia oficialaus draudimo apsilankyti išvardytose šalyse, kalbama tik apie „stiprią rekomendaciją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()