„Jokio NATO ir Rusijos užkariautų teritorijų.“ Sensacinga žinia. Ką Ukrainai sako Turkija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-04-12 14:35
Nafig tokie tarpinimkai. Geriau padėtų Ukrainai.
HardAxe 2024-04-12 15:09
viskas būtų ok (labai šūdina sutartis, bet galima pradėti galvoti kažką) jei galėtume pasitikėti Rusija. Dabar rusijos įsipareigojimai atrodo kaip TODO sąrašas ką reikės sulaužyti.
Simplicity 2024-04-12 17:39
Taikos pasiūlymas į vienus vartus. Atiduodat ką rusai okupavo ir įsipareigojat iki 2040 m. nesiprašyti į NATO. (ES į sąrašą netraukė, nes vis tiek nepriimtų šalies, turinčios teritorinių ginčų.) Sėkmės Ukrainai išgyventi iki 2040 m. pagal tokį variantą. Jau vieną kartą buvo gavę laidavimus dėl gynybos, kai branduolinio ginklo atsisakė- puikiai tie įsipareigojimai nuo rusų agresijos apsaugojo...
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-12 19:05
Viskas čia iš principo normalu: yra numatyti referendumai dėl aneksuotų teritorijų. Tik čia turi būti tam tikros sąlygos kas gali dalyvauti tuose referendumuose. Esmė tame, kad RU paliks ten savo karius ir sakys, kad jie yra tų teritorijų piliečiai - jie turi teisę dalyvauti tuose referendumuose. Nu tada teritorijų likimas aiškus. Tad iš principo kalba turėtų būti apie ten iki karo registruotų piliečių referendumą. Bet kai kalba eina apie teritorijas, kurios buvo okupuotos po 2014, tai vėl gi kiek skaidrūs bsu tie registrai. Jei kalba eina apie teritorijas po 2022, tai klausimas, kur tie žmonės dabar yra ir ar savo noru jie į ten pasitraukė. Dalis pabėgo į Rusiją, bet dalis buvo ištremta į Rusiją. Tad iš principo kiek keblus reikalas dėl tų referendumų. Reikėtų pilną sutartį/pasiūlymą pasiskaityti, gal kažkas protingiau numatyta. Jeigu tų referendumų sąlygos yra normalios, manau, kad žmonės turi patys nuspręsti prie kokios šalies tos teritorijos turi būti prijungtos. Paprastai tariant apie tai turi galvoti kaip apie žmonių bendruomenę. Jeigu jie nori jungtis prie RU - tai tegul ir jungiasi. Tos teritorijos jų namai.
vanduo4 2024-04-12 21:29
- Jau buvo Baltarusijos susitarimas. Ukraina sustabdė karo veiksmus, net buvo paruošti konstitucijos pakeitimai bei reikalingi įstatymai Donbaso autonomijai Ukrainos sudėtyje, Rusija sutiko, bet toliau šaudė ir kaltino Ukrainą nesilaikant susitarimo. Čia yra tik šios raudonos linijos; a) Rusija pilnai išveda armiją iš Ukrainos teritorijos; b) Atlygina visą padarytą žalą. P.s. jau vien armijos išvedimas atimtų pretekstą tolesniam karui Rusijos teritorijoje. Tad ko Putinas tikisi? Jau aišku kad karo nelaimės.
HardAxe 2024-04-12 21:59
kaip sakiau prieš metus, tos pačios nuomuonės dabar laikausi. Žalos atlyginimas yra utopinis ir diskutuotinas reikalas, jei rusai sutinka atiduoti teritoriją ir išeina patys iš užimtų plotų, duodu 95%, kad būtų pasirašyta taika. Dabartinėje situacijoje galbūt net galima derėtis dėl krymo. Esminis dalykas - jie nutraukia ugnį, gauna kelis mėnesius išsimontuoti ir išsivežti karinę techniką ir valina namo. + pilnas belaisvių apsikeitimas. Norint geresnių sąlygų reikėtų laimėti karą.