„Rekordinis nuostolis per visą istoriją.“ Griūna Rusijos ekonomika

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kyborg 2024-04-18 18:43
Gal aš kažko nesuprantu, bet kai iš nuostolingos veiklos pradedama dirbt pelningai, nelabai galima vadint griuvimu. Tai atsigavimas yra, o ne griuvimas.
Myslius 2024-04-18 21:38
Rusijos ekonomika siais metais augs labiau nei bent kurios G7 valstybes. Lyginant su 2023 metu Q1 Rusija: mokesciai surinkti is naftos: +50%, ne naftos +40%, neturi jie pinigu kur det. Naftos kaina pas juos Eurais mazesne nei kad buvo, Nesugebes EU bizniai konkuruot. Griuna Europos sajunga, o ne Rusija, pasakoriai. IMF'as prognozuoja 3.2%, bus apie 4%, pirmas ketvirtis 4.5% rodo. https://www.imf.org/external/datamapper ... C/WEOWORLD Konservatoriai tiek nesamoniu pridare valdzioj per kelis metus kad nemaciau tokio cirko nuo 1990 metu. Sukele atlyginimus, atlyginimai nukeliavo i bankus, kuriuos sugrauze itin didele infliacija. Bankai Lietuvoj fiksuoja rekordinius pelnus, pelnai iskeliauja is Lietuvos i uzsieni. Puse milardo pelnai banku buvo 2022 metais, skundesi nusprende bankus apmokestint. Nes gi gaila gad iskeliauja tiek pinigu, tai apmokestino bankus. Atejo 2023 metai, banku pelnai 1.25 milijardo Jau tyli Neapmokestina daugiau. Pofig tas pralostas milijardas. Brigada vokieciu pasikviete dar viena sumokejo. Nutare prezidenta linciuot seime. Kelio zenklus keist nes pernelyg i rusiskus panasus. Senjorams mokymus kaip sleptis karo atveju, nes gi karas bus tik laiko klausimas. Konstitucija keist nori del dvigubos pilietybes ir itraukt isimtis jei Rusijoj gyveno. Is visuotines gynybos kur visi turejo susimest greiciausiai bus pelno mokescio kelimas o ne visuotinis. Gynybai nori 4% skirt, fejerverku prisipirkt. 4% tai daugiau nei Amerika isleidzia, panasiai kaip Izraelis ar Rusija, lygiuosimes prie Arabu tiesiog, nors nei naftos mes turim nei pasaulinius bankus valdom, su tokiom islaidom bus ragai ekonomikai. Tos islaidos gynybai tai pagrinde pirkimai, vienkartiniai fejerverku uzsakymai, o ne pramones vystymas, na gerai Reinmetalis ateis, bent vienas teisingas sprendimas is to ka pridirbo. Po tokiu nesamoniu nerinksiu konservu niekada, ypac jei atejo krize, nes kriziu valdyt nemoka.
HardAxe 2024-04-18 21:51
ko jiem neaugti, kai visa konkurencija iš vidaus rinkos pati išėjo.
donatasv 2024-04-18 23:00
Pamiršai paminėti pagrindinius fiasko su kinais ir taivanu, švietimo reformas, žadėtos progresinių mokesčių reformos neįvykdymas, teisėsaugos institucijų reformas bent jau pristabdė nes būtų ne ką geriau buvę. Su kinų įranga aplamai fiasko valstybiniame sektoriuje. Nurodė išmesti iš tinklo visą kinišką įrangą kur tarkim kaunas, marijampolė, alytus po kelis milijonus sukišo, o pakeist privalo į vakarietišką iki 2025 man rodos. Tik bėda ta, kad ta vakarietiška daug brangesnė, o pinigų nėr. Tai naujai sudiegtą metam lauk, nors kaip kaunas teigia kameros veikia vidiniam tinkle ir grėsmių nelabai yra. Su energetika pusė velnio. Bet visam jų valdymui vėl ir vėl kliuvo tikrai nelengvas laikmetis tai kovidas po kovido karas. Buvo ką veikt.
Hmz 2024-04-18 23:02
Aha, taip neturi kur pinigų dėt, kad biudžetas deficitinis, ko seniai nebuvo. O 16% palūkanų normos tai čia turbūt toks ekonomikos skatinimo būdas, ne?
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-19 00:24
Kai tikslas karas, tai px tie ekonominiai skaičiukai. Ginklų pasigaminti gali, pririnko pašiūrėsi kandžių ir išsiuntė į frontą. Anie vis tiek rezultatus geresnius parodo nei visas pasaulis su savo UA palaikymu! Galiausiai bus px ta ekonomika, kai karas bus laimėtas - pasiims visus UA išteklius ir atgaivins tą ekonomiką.
Myslius 2024-04-19 02:25
Kol interrest rate aukstesnis uz inflation, tol infliacija yra valdoma. Na pakele tas palukanas kad pristabdytu ir ka? Pateiksiu 5 pavyzdzius: (good) Russia: Interrest rate: 16%, inflation: 7% (bad) Turkey: Interrest rate: 50%, inflation: 70% (bad) Argentina: Interrest rate 70%, inflation: 290% (good) EU Interrest rate: 4.5%, inflation: 2.6% (good) US interrest rate: 5.5%, inflation: 3.5% O kad biudzetas neigiamas, tai visur jis neigiamas. Rusai: -607b rub, arba -1.5% bvp Lietuviai: -1.2b eur, arba -6.5% bvp
immortallt 2024-04-19 07:28
Absoliučiai nieko nesupranta, bet drąsus plačiai ir griežtai kritikuoti Pajamos +50% į biudžetą, kai pardavimo pajamos krito ~30-40% https://energyandcleanair.org/february- ... sanctions/ BVP augimas šalies, kuri nuolat meluoja apie viską iš eilės. Kuriai sutartys nesvarbu. Kurioje pagrindinis pajamų šaltinis nafta ir dujos - krenta tiek gavyba, tiek eksportas. Taip, tikrai viskas tiesa Kol palūkanos didesnės už palūkanas, tol viskas gerai Kai palūkanas keli iki 16%, riboji prekybą užsienio valiuta, tai tik parodo, kad tos palūkanos neturi įtakos, nes niekas neišgali skolintis. Gera juoko doze prieš darbų pradžią. Fiasko su Taivanu? Fiasko su energetika buvo. Į populizmą, t.y. iškastinį kurą pagrinde, sukišo 2 mlrd. subsidijų. Atsinaujinančių plėtrą sulėtino daugiau nei per pusę.
Hmz 2024-04-19 08:13
Dėl ankstesnių metų biudžetų tu turbūt teisus - neatidžiai skaičiau šaltinį. Bet pala, o kas čia mums aiškino, kad rusai neturi kur dėti pinigų?
HardAxe 2024-04-19 09:27
na rusam nereikia atsinaujinančių. Užtenka naujo naftos gręžinio.
Dannas3 2024-04-19 10:45
ko jus jaudinates, man kazkada vienas forumietis dave cia pamoku. Kol rusu ekonomika palaikoma tik karo pramones deka, tuo labiau kencia visi kiti sektoriai. Taip jau buvo nutike viena karta, saltojo karo metu. Ir kas tada nutiko? Zlugo sovietai, kas daug sansu laukia ir dabartines rusijos kazkada netokioj ir tolimoj ateityje. Rusu visuomene is esmes niekada nebus sekminga, kol bus tokia politikos forma.
immortallt 2024-04-19 11:03
Maskoliams užtenka, bet reikia jį dar ir išgręžti, o tai kažkaip nebe taip gerai sekasi, nei senus gręžinius tuštinti. Naują gręžinį išgręžus žiu dar ir vamzdyno naujo reikia. Daug pinigų investuoti. O kur pinigai? Pinigus surinko į biudžetą. Bandantys sakyti, kad jie vidiniais resursais viską apsirūpins, nesuprantate, kiek toli nuo "self-sufficiency" yra maskoliai. Be jokių juokų ir bairių, Krasnojarsko technikos universiteto dekanas dideliame renginyje tiesiai šviesiai ir viešai, garsiai pasakė, "mes nesugebame kokybiškų varžtų pasigaminti". Visi labai nuščiuvo, bet pritariančių buvo nemažai. Jei nesugebi pats pasigaminti daugelio dalykų, turi importuoti. Jei turi importuoti, vadinasi, turi kažką mainais parduoti. Kadangi visiškai priklausomi nuo importo beveik visuose sektoriuose, reikia labai daug pinigų. SSRS nuo išorės buvo +- nepriklausoma, bet maskoliai yra visiškai priklausomi. Jie ne tik kad nebeturės tuoj kuo skraidyti, bet tokiais tempais ir degalais apsirūpinti bus sudėtinga po 5-10 metų net be ukrainiečių pagalbos. Ir per metus ar net 5-10 metų nepriklausomi nuo importo jie nepataps. Pirmiausia tam reikia universitetus sutvarkyti, o ten reikia gabių žmonių. Gabių, kurių dabar nemaža dalis pabėgo iš maskolyno, vengdami fronto. Net jei tarkime sutvarko žmones, reikia sukurti vietines technologijas ir procesus. Net nusipirkus stakles iš tarkime kinų, ar netiesiogiai iš vakarų, kol jos bus įvaldytos, sukurtos tiekimo grandinės, vis tiek minimum 5 metai. Kol tomis staklėmis išmoks gaminti visus reikiamus produktus - dar ilgiau. Ir čia su sąlyga, kad staiga pasikeičia darbo kultūra. Nulis šansų tam. Dar jei maskolius būtų užpuolę realiai, tada dar būtų motyvacija.
Myslius 2024-04-19 11:05
immortallt praeities postai: Nieko jie negauna, eina maldaut kad patriot'us siustu. visas nato nesugeba 7 sistemu surinkt. Immortallt, tu isvis kazkokiam iliuziju pasauly gyveni.
Myslius 2024-04-19 11:09
https://tradingeconomics.com/saudi-arab ... dget-value Saudi Arabijos biudzetas irgi neigiamas pastaruosius 10 metu. Bet jie neturi pinigu kur det, stato miestus-sienas dykumos ar gynybai 7% skiria. Izraelis, Rusai ar US irgi gali laikyt 4%+, mes - NE, tai nera imanoma finaniskai nesuzlugdant valstybes. Nori geresnes gynybos? Tegul kitos salys MUS pasiveja, o ne mes sukeliam. Reikia vakarus ragint, ne rytus. Uzspaust is gerai velniu israsyt.
immortallt 2024-04-19 12:05
Auga.... Remiantis oficialiais duomenimis. Oficialius duomenis klastoja. Dar prieš 6-8 metus teko dirbti su Big4 ofisu maskolyne, tai tiesiai švieisiai pasakė, kad vieši duomenys yra klastojami. Ten buvo net ne šalies ekonominiai, bet transporto sektoriaus duomenys buvo. Dangstomas BVP pokytis. Viso iškastinio kuro eksportas minus 30-40%, o tu aiškini, kaip ekonomika auga. Tau žmona pateiks popieriuką, kad vaikas turi retą sutrikimą, todėl juodas, tu ir patikėtum Kiek santykinai su Ukrainos teritorija, teritorijų užėmė maskoliai šiais metais?
Myslius 2024-04-19 12:11
As tavo konspiraciju teoriju nediginu
immortallt 2024-04-19 13:24
Eksporto statistika yra konspiracijos teorijos? Ar pačių maskolių įvesti degalų eksporto ribojimai? Čia kaip girtis draugams, kad nerealiai daug uždirbi, ir tada eiti prašyti tų pačių draugų pinigų paskolinti.
Myslius 2024-04-19 14:10
Apgailetina analize ar statistikos supratimas: https://assets.bwbx.io/images/users/iqj ... /-1x-1.png
immortallt 2024-04-19 14:19
Jo, mano apgailėtinas supratimas. Tuo tarpu, maskolių pajamas grindi Saudo Arabijos grafiku... Realiai atrodo šitaip: https://energyandcleanair.org/march-202 ... sanctions/ Ir čia pajamos, ne pelnas.
Myslius 2024-04-19 14:30
Kur as tau grindziu "maskoliu" pajamas Saudi arabu grafiku? Tu kritima pajamu del naftos kainu kritimo grindi kaip Rusijos ekonomikos smukima. Vnz, manyk ka nori, nekaso. Akivaizdziai net nesupratai kodel imeciau. Ignorance is bliss