[ŽT] Niekas nesitikėjo. Kas atvyko į Kyjivą. „Jie gamina IRIS-T SLM“  ()

Ketvirtadienį su ministru atvyko verslo atstovų delegacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vicekancleris ir ekonomikos ministras Robertas Habeckas ketvirtadienį pradėjo anksčiau nepaskelbtą vizitą Kyjive, rašo „Bild“.

„Atvykęs jis pareiškė, jog šis vizitas nėra nepaprastasis ir kad Vokietija rems Ukrainą tiek, kiek reikės“, – rašoma leidinyje.

Tai jau antrasis R. Habecko vizitas į Ukrainą nuo Rusijos ginkluotųjų pajėgų karo veiksmų pradžios. Ketvirtadienį su vicekancleriu atvyko verslo atstovų delegacija.

Kyjive vykstančių derybų temos – Ukrainos energetikos infrastruktūros būklė, skubi pagalba, ekonomikos stiprinimas, Vokietijos ir Ukrainos ekonominiai santykiai.

Visų pirma, su R. Habecku atvyko Helmutas Rauchas, „Diehl Defense“ vykdomasis direktorius. Ši įmonė gamina priešlėktuvines raketų sistemas IRIS-T SLM (SAM). H. Rauchas laikraščiui „Bild“ sakė, kad trys iš šių oro gynybos sistemų jau yra Ukrainoje, o „kita įranga bus pristatyta šiais metais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()