[ŽT] Pavydės pats Trumpas. Ką ruošia Bidenas  ()

Privers Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu prisiimti naujus įsipareigojimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos siekia, kad Izraelis pripažintų Palestiną mainais į santykių su Saudo Arabija normalizavimą, rašo „The Wall Street Journal“.

Prezidento Joe Bideno administracija artimiausiais mėnesiais siekia sudaryti ilgalaikį diplomatinį susitarimą, kuris priverstų Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu prisiimti naujus įsipareigojimus dėl Palestinos valstybingumo mainais į diplomatinį Rijado pripažinimą, sakė JAV ir Saudo Arabijos pareigūnai.

Siekdami Izraelio pripažinimo, Baltieji rūmai siūlo Rijadui užmegzti formalesnius gynybos santykius su Vašingtonu, padėti įgyti civilinę branduolinę energiją ir atnaujinti pastangas sukurti Palestinos valstybę – visa tai yra paketo, dėl kurio, pasak JAV pareigūnų, vyksta paskutinis derybų etapas.

 

Laikraštis rašo, kad ilgalaikis planas suteikia J. Bidenui galimybę diplomatiniam proveržiui perrinkimo kampanijos viduryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()