Papilnėjo pusantro karto. „Nei gyvas, nei miręs.“ Kas jam  (2)

Jo artimas sąjungininkas gali vadovauti respublikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos lyderisRamzanas Kadyrovas sunkiai serga. Dabar Kremlius galvoja, kas jį pakeistų.

Kaip teigiama „Novaya Gazeta Europe“ straipsnyje, 2019 m. sausį gydytojai pirmą kartą jam diagnozavo kasos nekrozę. R.Kadyrovas neslėpė, kad atostogauti buvo priverstas dėl „laikino nedarbingumo“, o pats atostogas aiškino  sveikatos problemomis.

„Visai neseniai buvau dviejų dienų apžiūroje aukštai kalnuose. Sningant ir pučiant stipriam vėjui, šiek tiek peršalau. Viso to pasekmė – lengvas negalavimas, karščiavimas ir gripas… Garbė Dievui, mano kūnas stiprus, dabar viskas gerai“, – tuomet sakė R.Kadyrovas.

Po to R.Kadyrovo sveikatos problemos tik paaštrėjo. Jis numetė daug svorio 2019 m. Staigus svorio kritimas yra pirmasis aktyviai besivystančios, skausmingos ir sunkiai gydomos kasos nekrozės simptomas.

2022 metų pavasarį R.Kadyrovo sveikata ėmė sparčiai prastėti, tačiau ši tema tapo aktuali tik praėjusiais metais. Dėl inkstų nepakankamumo ir skysčių kaupimosi plaučiuose R.Kadyrovas papilnėjo pusantro karto. Pilvo forma įgavo visus pankreatogeninio ascito požymius, atsirado baisus dusulys, jam pasidarė sunku kalbėti, jis pradėjo lėtai vaikščioti, per šiltai rengtis Čečėnijos klimatui. Svarbiausia, kad R.Kadyrovas dingdavo pačiais svarbiausiais momentais. Tiesa, Kremlius kartais priversdavo jį pasirodyti viešumoje.

 

 

„R.Kadyrovas pernai rugsėjį buvo paguldytas į ligoninę dėl ūminio plaučių nepakankamumo, atsiradusio perdozavus raminamojo preparato „Dormikum“, kuris dažniausiai vartojamas pacientams nuraminti prieš operaciją. Preparatas turi raminamąjį ir migdomąjį, taip pat nerimą mažinantį, prieštraukulinį ir raumenis atpalaiduojantį poveikį“, – remdamasis savo šaltiniais, rašo leidinys.

Tada gydytojai pasakė, kad R.Kadyrovą ištiko koma. Čečėnijos elitas išprovokavo informacinį cunamį. R.Kadyrovas buvo labai silpnas ir negalėjo greitai pasirodyti viešumoje, kad išsklaidytų šiuos gandus. Oficialiai žiniasklaida pranešė, jog jis „buvo komandiruotėje“.

 

 

Gydytojams pavyko iš dalies atkurti „VIP paciento veiksnumą“. Tačiau, anot šaltinio Rusijos Federacijos administracijos Centrinėje klinikinėje ligoninėje, buvo gauti smegenų MRT duomenys, dėl kurių R.Kadyrovo artimieji buvo prislėgti. Kadyrovui artimas šaltinis šeimos reakciją į nenumaldomą gydytojų diagnozę aiškino taip:

„Buvusio lyderio nebebus, [nauja] liga [jį] rimtai paveiks, net jei jis dabar pasveiks, jis bus nei gyvas nei miręs…“

R.Kadyrovo mirties arba neveiksnumo atveju Apti Alaudinovas gali tapti Čečėnijos lyderiu. Dabar jis vadovauja „Achmat“ specialiosioms pajėgoms. Čečėnų generolas scenoje jaučiasi užtikrintai, įvaldo oratorinius įgūdžius ir laimi elito simpatijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(4)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)