Zacharova kaltina. Duda „išprovokavo“. Artinasi audra  (2)

Rusija A. Dudos žodžius pavadino provokuojančiais.


Marija Zacharova
Marija Zacharova
© Council.gov.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Maria_Zakharova_2018.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pakomentavo sąlyginį Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos „taip“ JAV branduolinių ginklų dislokavimui Lenkijos teritorijoje.

Kaip žinote, viename iš paskutinių savo interviu jis prisiminė atitinkamą Lenkijos pasirengimą ir paaiškino, kad jo sąjungininkai anksčiau apie tai jo klausė. Rusija A. Dudos žodžius pavadino provokuojančiais. Tai pakomentavo Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova. Jos pareiškimas buvo paskelbtas priešo ministerijos puslapyje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Galingi PC, el. dviračiai, 4K vaizdo projektoriai, baterijos, pjūklai ir kt. Labai riboto laiko (Video)
3909 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Ninkear N15 Pro“ - nešiojamas PC, 32GB RAM, 1TB SSD, WIN 11

2) „Hcalory HC-A01“ - 5kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas, su APP

3) „WELKIN WKES001“ - storų ratų 500W el. dviratis, sulankstomas

4) „Fengmi Formovie X5“ - kino teatro lygmens 4K lazerinis vaizdo projektorius

5) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams

6) „Wolike 388VF“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis

Išsamiau

„Lenkijos valdžia ilgą laiką neslėpė savo ambicijų, kaip tvirčiau prisišlieti prie Europoje dislokuoto JAV branduolinio ginklo, ir aktyviai jį įpina į savo labai priešišką politiką Rusijos atžvilgiu“, – pažymėjo M. Zacharova.

Ji priekaištavo Lenkijai už tai, kad jai neužtenka būti NATO nare – būti Aljanse, kuris todėl save pozicionuoja kaip branduolinę valstybę. M. Zacharova taip pat apkaltino Varšuvą intensyviu dalyvavimu bendrose NATO branduolinėse pratybose. Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė savo reakciją į A. Dudos žodžius apibendrino grasinimu: ne veltui Rusija su Lenkija elgiasi itin dėmesingai – tiek Maskva, tiek Minskas atsižvelgs į „lenkų faktorių“ ir imsis saugumo priemonių.

 

Ji nusprendė, kad Varšuva nori patraukti Rusijos generalinio štabo dėmesį. Ji pagrasino A. Dudai: jei Lenkija dislokuos amerikiečių branduolinį ginklą, jei kils tiesioginis karinis konfliktas – jos teritorija bus teisėtas Rusijos Federacijos taikinys.

„Atrodo, kad Varšuva maniakiškai siekia pritraukti dar didesnį Rusijos generalinio štabo karo planuotojų dėmesį. Nesunku pastebėti, kad Lenkijos teritorijoje pasirodžius amerikiečių branduoliniams ginklams, atitinkami objektai iškart pateks į teisėtų taikinių sunaikinimui sunaikinimui, esant tiesioginiam kariniam konfliktui su NATO“, – rašoma jos pranešime.

 

A. Duda patvirtino Lenkijos pasirengimą dislokuoti branduolinius ginklus.

Prezidentas priminė iš Rusijos kylančias grėsmes Lenkijai ir Baltijos šalims: militarizuota Karaliaučiaus sritis, V. Putinas neseniai Baltarusijai atidavė branduolinį ginklą. Jis sakė: jeigu NATO saugumo sumetimais nuspręstų Lenkijoje branduolinį ginklą, Varšuva tam neprieštaraus. „Mes tam pasiruošę“, – pabrėžė A. Duda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(23)
(78)

Komentarai (2)