„Bus labai neįprasti.“ Prasidės branduolinių ginklų bandymai Europoje. Kas vyksta  ()

A21/Mk7 ketinama kurti lygiagrečiai su amerikiečių W93/Mk7 ir tai bus pirmoji britų sukurta branduolinė kovinė galvutė tuo metu, kai nėra atliekami nauji branduolinių ginklų bandymai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinė Karalystė artimiausiais metais planuoja padidinti savo branduolinį potencialą. Europoje prasidės branduolinių ginklų bandymai ir jie bus labai neįprasti.

Apie tai rašo „Breaking Defense“ svetainė.

Naujosios kovinės galvutės „Astraea“ (A21/Mk7) bandymai bus unikalūs, nes tam bus naudojami lazeriai. Tai reiškia, kad bandymų metu sprogimų nebus.

Naujoji britų branduolinė kovinė galvutė bus „pažangi, saugi ir veiksminga atgrasymo priemonė“, rašoma JK gynybos ministerijos dokumente, kurį cituoja „JK Defense Journal“.

A21/Mk7 ketinama kurti lygiagrečiai su amerikiečių W93/Mk7 ir tai bus pirmoji britų sukurta branduolinė kovinė galvutė tuo metu, kai nėra atliekami nauji branduolinių ginklų bandymai.

[Super-pasiūlymas!] Iš Vokietijos 20 vnt. smūginių galvučių rinkinys tik 39,99€. Būtinas kiekvieno garaže. Ribotas kiekis
4833

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos, labai retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Išsamiau

JK gynybos ministerijos dokumente paaiškinama, kad kariuomenei nebereikia bandyti kovinių galvučių jas sprogdinant. Tai lemia ilgametė patirtis ir investicijos į lazerių technologijas.

Britų branduolinės galvutės bandymai be detonacijos

Planuojamų nesprogiųjų galvučių bandymų technologija vadinama „Orion Laser“. Jo užduotis – ištirti itin aukštų temperatūrų ir slėgių, atsirandančių branduolinio sprogimo metu, specifiką. Tokiu būdu inžinieriai galės geriau suprasti svarbiausius ginklo parametrus ir panaudoti šias žinias tolesniam darbui.

Papildomas įrankis, labai svarbus ginklų bandymų kontekste, yra superkompiuteriai. Jų užduotis yra sudaryti sąlygas detonacijos modeliavimui. Tuo remiantis siūlomas saugios branduolinės kovinės galvutės sukūrimo projektas – jo dėka britų kariuomenė galės sukurti kuo didesnio efektyvumo, bet tuo pačiu ir saugų, be jokio sprogimo ginklą.

 

Deja, ministerijos paskelbtame dokumente nenurodyta, kada naujosios „Astraea“ kovinės galvutės bus pradėtos naudoti. Tačiau, kaip pastebi „Breaking Defense“, britai anksčiau planavo naująją sistemą įdiegti 2030-aisiais, t. y. per ateinantį dešimtmetį. Tačiau, jeigu A21/Mk7 kuriamas lygiagrečiai su amerikietišku W93/Mk7, ginklas greičiausiai yra ankstyvoje projektavimo stadijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()