„To nėra padariusi jokia kita valstybė.“ Tai ne JAV ir ne Vokietija. Ukraina bus užversta ginklais  ()

Europos valstybė Ukrainai suteiks milžinišką karinę paramą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ne JAV ir ne Vokietija. Ukraina bus užversta ginklais. JK ministras pirmininkas Rishi Sunakas paskelbė apie didelį karinės pagalbos paketą Ukrainai, kurio vertė siekia 2,5 mlrd. svarų sterlingų. Be to, bepiločių orlaivių gamybai Ukrainai JK skirs 200 mln. svarų sterlingų.

Iš viso nuo karo pradžios JK suteikė Ukrainai beveik 12 mlrd. svarų sterlingų.

„JK skelbia apie didžiausią pagalbos paketą nuo karo pradžios – 2,5 milijardo svarų sterlingų“, – penktadienį, sausio 12 d., viešėdamas Kyjive sakė ministras pirmininkas Sunakas ir patikslino, kas bus įtraukta į šį paketą.

„Tai apims papildomą oro gynybos įrangą, papildomus prieštankinius ginklus, papildomas ilgo nuotolio raketas, tūkstančius sviedinių. Taip pat bus treniruojami dar tūkstančiai Ukrainos karių“, – sakė JK premjeras.

Be to, jis paskelbė, kad JK skirs 200 milijonų svarų sterlingų įvairių tipų nepilotuojamų orlaivių gamybai Ukrainos kariuomenei.

 

„Mes taip pat skiriame 200 mln. svarų sterlingų tūkstančiams dronų sukurti. To nėra padariusi jokia kita valstybė“, – sakė Rishi Sunakas.

O kadangi kalbame apie naujų bepiločių orlaivių gamybą, daroma prielaida, kad jie bus gaminami Ukrainoje. Tačiau vadovai šiuo klausimu nesileido į detales.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(350)
(25)
(325)

Komentarai ()