„Jie peržengė visas raudonas linijas.“ Armėnija ruošiasi konfliktui su Rusija  ()

Pareiškimas turi „nedraugišką atspalvį“.


Valentina Matvijenko
Valentina Matvijenko
© World Economic Forum (www.weforum.org), www.swiss-image.ch, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Valentina_Matviyenko.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-26 „Jie peržengė visas raudonas linijas.“ Armėnija ruošiasi konfliktui su Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos parlamento pirmininkas Alenas Simonianas pareiškė, kad „Jerevanas tvirtai remia Ukrainos, Moldovos, Sakartvelo, Kipro ir visų šalių teritorinį vientisumą“. Rusija tvirtina, jog jis „peržengė visas raudonąsias linijas“.

Tai pranešė „Verelq“ ir APA.

Kalbėdamas Europos Sąjungos valstybių parlamentų vadovų konferencijoje A. Simonianas pareiškė, jog, atsižvelgiant į tai, kad „konferencijos dėmesio centre yra Rusijos invazijos į Ukrainą ir Artimųjų Rytų konflikto klausimas“, jis norėtų patvirtinti, kad Armėnija ryžtingai gina Ukrainos, taip pat Moldovos, Sakartvelo, Kipro ir visų šalių teritorinį vientisumą“.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
4803 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pagal grėsmės lygį jis Rusiją sulygino su Azerbaidžanu.

„Rusija organizuoja grasinimų ir dezinformacijos kampaniją. Nerimą kelia tai, kad daugelis Rusijos vyriausybės pareigūnų išdrįsta diktuoti Armėnijai ir kalbėti Armėnijos žmonių vardu. Ryškus to, kas pasakyta, pavyzdys yra hibridinė Rusijos ir Azerbaidžano ataka prieš Armėniją, susijusi su trišaliu susitikimu, įvykusiu balandžio 5 dieną Briuselyje, kuriame dalyvavo Armėnijos ministras pirmininkas, Europos Komisijos vadovas ir JAV valstybės sekretorius“, – pažymėjo A. Simonianas.

Rusijos Federacijos tarybos vadovė Valentina Matvijenko, komentuodama Armėnijos parlamento pirmininko pareiškimą, sakė, kad A. Simonianas „peržengė visas raudonas linijas“.

 

„Norėčiau savo kolegai, Armėnijos parlamento vadovui, užduoti klausimą: kieno vardu jis išsakė tokius teiginius? Tikrai ne Armėnijos žmonių, su kuriais Rusiją sieja sena draugystė. Negalime ignoruoti tokių rusofobiškų pareiškimų“, – sakė ji.

V. Matvijenko taip pat nurodė parengti ir nusiųsti Armėnijos parlamentui raštą, susijusį su Armėnijos parlamento pirmininko „antirusiškais“ pareiškimais.

„Tokių rusofobiškų, antirusiškų kalbų neignoruosime. Tiesiog buvo gėda už mūsų kolegą, kad jis jau peržengė visas raudonas linijas“, – pridūrė Rusijos Federacijos Federacijos tarybos vadovė.

Rusijos Federacijos tarybos tarptautinio komiteto vadovas G. Karasinas taip pat pakomentavo A. Simoniano kalbą, sakydamas, kad Armėnijos kalbėtojo pareiškimas turi „nedraugišką atspalvį“.

 

2024 metų kovą buvo pranešta, kad Armėnijos valdžia diskutuoja apie galimybę įstoti į ES. Jerevanas taip pat nori plėsti partnerių ratą. Užsienio reikalų ministerija patikslino, kad Armėnijos žmonės turi europinių siekių. Agentūros teigimu, Europos Sąjunga ir JAV remia demokratines reformas Armėnijoje.

Rusiją tikrai galima laikyti pagrindine Armėnijos problema pakeliui į ES. Maskva užblokavo Jerevano proeuropietišką kursą 2013 metais ir tikrai bandys tai daryti dar kartą. Be to, Rusija šiuo tikslu jau deda daug pastangų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()