Šiaip sau nebūna. Kodėl Lenkija prabilo apie branduolinį ginklą (Video)  ()

Rusija į tai reaguoja branduoliniu šantažu.


Raketos šachta
Raketos šachta
© Michael, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Missile_silo_of_a_SS-24_missile_(2).JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija derasi su JAV dėl branduolinių ginklų dislokavimo savo teritorijoje, kad sustiprintų NATO rytinio flango saugumą.

Rusija į tai reaguoja branduoliniu šantažu, grasinimais ir provokacijomis, o tai padidina riziką Vakarų šalims. Lenkija, kaip Aljanso sąjungininkė, turi teisę dislokuoti savo teritorijoje laikinus JAV kontroliuojamus branduolinius ginklus.

Branduolinio ginklo panaudojimo galimybė iš tiesų yra aktyviai diskutuojama. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo Karinių teisės tyrimų centro vadovas Aleksandras Musienko ir pridūrė, kad toks variantas modeliuojamas nuo 2022 m.

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2135 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Verta pažymėti, kad diskusijų su Vakarų ekspertų sluoksnių atstovais tonas pasikeitė, lyginant su 2023 m. Politikai išreiškė labai rimtą susirūpinimą, kad Rusija gali panaudoti taktinius branduolinius ginklus. Šiais laikais apie tai kalbama vis rečiau.

Vladimiras Putinas interviu Tuckeriui Carlsonui patvirtino, kad gali panaudoti branduolinius ginklus. Panašią reakciją ir „pasirengimą smogti“ pademonstravo ir rusai po žinios, jog Lenkijoje gali atsirasti branduolinis ginklas.

„Lenkija prašo Jungtinių Valstijų dislokuoti branduolinius ginklus pagal NATO numatytą mechanizmą. Lenkija, būdama Aljanso narė, turi į tai teisę. Tačiau ji kalba apie ginklus, kurie bus laikinai ir kuriuos kontroliuos JAV“,– pažymėjo Aleksandras Musienko.

 

Tai yra veidrodinės priemonės tam, ką padarė Rusija. Juk ji savo arsenalą dislokavo ir Baltarusijoje. Taigi šalis agresorė tikėjosi, kad gali įbauginti Vakarus, kurie tiesiog tylės.

„Atkreipkite dėmesį, kad Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda išsakė tokią mintį dar 2023 metų vasarą, kai Baltarusijoje atsirado atominis ginklas, tad man įdomu, kodėl jis vėl pradėjo apie tai kalbėti, nes tiesiog šiaip tai nebūna“, – pažymėjo Aleksandras Musienko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()