Sparčiai blogėja. Skelbiama, kiek liko Kadyrovui  ()

Kas bus su Čečėnija po Kadorovo?



© Government.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ramzan_Kadyrov_December_2011-1.jpeg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausoma naujienų agentūra „Novaja Gazeta Europa“ (anksčiau „Novaja Gazeta“) pirmadienį pranešė, kad Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas jau daugiau nei penkerius metus serga galimai mirtina liga.

Tai esą paskatino Kremlių pradėti dirbti su valdžios perdavimo planu.

Pirmoje tyrimo dalyje leidinys detalizavo, kad Kadyrovas kelis kartus buvo paguldytas į ligoninę dėl įtariamos kasos nekrozės, nors jis ir Kremlius bando tai nuslėpti. Tačiau leidinio duomenimis, Čečėnijos lyderio būklė sparčiai blogėja.

Leidinys taip pat nurodė, kad Kremlius jau turi žmogų, kuris galėtų pakeisti Kadyrovą. Tai yra generolas majoras Apti Alaudinovas, karinio dalinio „Achmat“, kovojančio Ukrainos fronte, vadas.

[Mažiausia kaina] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą (Video, „KOSGHO“)
2156 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Paskutiniai vienetai

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Tada iškilo klausimas, kas bus su Čečėnija po Kadorovo? Tanja Lokšina iš organizacijos „Human Rights Watch“ sako, kad nors ir gerbia leidinio „Novaja Gazeta Europa“ žurnalistus, Kadyrovui iki mirties dar labai toli.

„Tačiau jeigu jis mirtų arba pablogėtų jo sveikata ir jis negalėtų toliau eiti savo pareigų, už jo stovi daug žmonių, kurie ir toliau eitų tuo pačiu keliu“, – sakė ji „The Moscow Times“.

Čečėnijos teisininkas ir žmogaus teisių aktyvistas Abubakaras Jangulbajevas teigia, kad Čečėnijos parlamento pirmininkas Mahomedas Daudovas Alaudinovas ir Kadyrovo vaikai Čečėnijoje laikomi Kadyrovo įpėdiniais.

 

Jis mano, kad Kadyrovui dar liko maždaug metai, o „Novaja Gazeta Europa“ tyrimas jo nenustebino.

„Intuityviai mąstant, šiuo metu nesitikiu jokių pokyčių“, – paklaustas, ar netikėta Kadyrovo mirtis gali įstumti Čečėniją į sąmyšį, atsakė Jangulbajevas. – Tačiau šie dalykai dažniausiai įvyksta nenuspėjamai ir netikėtai.“

Haroldas Chambersas, analitikas, daugiausia dėmesio skiriantis nacionalizmui, konfliktams ir saugumui Šiaurės Kaukaze, taip pat mano, kad Čečėnijoje vargu ar kils chaosas, jei Kremliuje nepasikeis režimas prieš atsistatydinant Kadyrovui.

 

„Tikiuosi stabilumo, neatsižvelgiant į tai, kaip bus tvarkomas įpėdinio reikalas. Tačiau po propagandos fasadu tikrai vyks kova dėl atsakomybės ir valdžios pasidalijimo, nebent vienas iš Kadyrovo sūnų bus pasirengęs perimti gubernatoriaus pareigas“, – sakė jis.

„Nepaisant to, Kadyrovo mirtis neabejotinai sudarytų galimybę tęsti platesnio masto konfliktą, o tai reiškia, kad greičiausiai padidėtų karinė veikla. Yra tikimybė, kad pavaldumo grandinė išliks nenutrūkstama – manau, kad šis klausimas kažkiek jau yra išspręstas ir tikriausiai jau kurį laiką buvo išspręstas“, – atkreipė dėmesį jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(33)
(5)

Komentarai ()