„Mes nežinome. Perversmas gali įvykti bet kurią akimirką.“ Situacija ant sprogimo ribos (Video)  ()

Putino veiksmai jau seniai prieštarauja Rusijos elito, įpratusio vogti Rusijoje ir išlaidauti Vakaruose, socialinių klasių interesams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Masių sukilimas šiuolaikinėje Rusijoje neįmanomas dėl dviejų priežasčių. Pirma, šalyje labai aiškiai veikia smurto įrankiai. Vos šiek tiek išsišoksi, iškart gaus lazda į galvą. Antra, propagandos mašina taip pat labai efektyvi. Bet Rusijos Federacijoje galima ir kita situacija, kuri jai tradiciškesnė – įvyks kažkoks perversmas viršuje.

Tokią nuomonę interviu Aleksandrui Demčenkai išsakė Rusijos opozicionierius, sociologas ir nužudyto opozicijos politiko Boriso Nemcovo pusbrolis Igoris Eidmanas.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4845 4

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

„Neatmetu perversmo, jis gali įvykti bet kurią akimirką“, – sakė ekspertas,  – „Mes tiesiog nežinome, kaip tam ruošiamasi. Jei liaudies revoliucija paprastai bręsta gana ilgai ir jos išorinės apraiškos matomos iš anksto, tai apie planuojamą perversmą, žinoma, niekas, išskyrus jos dalyvius, nežino.“

Eidmanas taip pat atsakė į klausimą, ko dabar Putinui labiausiai reikia bijoti. Anot analitiko, tokios ryškios figūros kaip Prigožinas šiandien nebėra. Tada, 2023 metų birželį, Putinui tiesiog pasisekė, kad Prigožinas kvailai sustojo tiesiogine to žodžio prasme Maskvos pakraštyje, kitaip sostinės centre būtų kilusi kruvina netvarka, dėl kurios būtų žlugęs Putino režimas.

 

Situacija ant sprogimo ribos. Tačiau ne mažiau pavojinga jėga yra ir Rusijoje, mano analitikas. Tai ne konkrečiai koks Bortnikovas ar Šoigu, o Rusijos nomenklatūra. Putino veiksmai jau seniai prieštarauja Rusijos elito, įpratusio vogti Rusijoje ir išlaidauti Vakaruose, socialinių klasių interesams.

„Kaip man sakė vienas rusų oligarchas: „Aš Rusijoje „tik pinigus kalu“, o visi mano giminaičiai ir galimybės yra Vakaruose, tai buvo jų įprastas gyvenimas ne tik oligarchams, bet ir biurokratams bei saugumo pareigūnams“, – sakė  Eidmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(5)
(74)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: