Nutekėjo slapta informacija. „Pusė jų yra etniniai rusai.“ Kraupi žinia iš Kremliaus  ()

Maskva nori išplėsti savo įtaką užgrobtoms Ukrainos teritorijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija ruošia pirmąjį šaukimą į karą okupuotose Zaporožės srities teritorijose.

Apie tai „Twitter“ (X) pranešė „RBC-Ukraine“, remdamasi Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

Kaip teigiama žvalgybos ataskaitoje, okupuotos Zaporožės srities dalies gauleiteris pasirašė „dekretą“ dėl būtinos infrastruktūros ir priemonių šaukimui atlikti karo tarnybą užimtose teritorijose parengimo. Tai pirmasis šaukimas, kurį Rusija atliks okupuotose teritorijose.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija mano, kad projektas turėtų patenkinti Rusijos karių papildomoms pajėgoms poreikį. Tačiau jis bus ribotas, nes dalis gyventojų paliko teritoriją. Pavyzdžiui, Melitopolyje liko tik 40 % prieškario gyventojų, o pusė jų yra etniniai rusai.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 55€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
3266 3

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Šis dekretas taip pat yra platesnės Rusijos valdžios kampanijos laikinai okupuotose teritorijose dalis, kuria siekiama priversti gyventojus priimti Rusijos valdžią“, – teigia žvalgyba.

Šaukimas taip pat yra būdas patikrinti, ar okupuotų teritorijų gyventojai turi Rusijos pasus ir ar balsavo Rusijos Federacijos prezidento „rinkimuose“.

Verta paminėti, kad anksčiau Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pasirašė dekretą dėl pavasarinio šaukimo. Pagal Rusijos Federacijos gynybos ministerijos planą į kariuomenę norima pašaukti 150 000 žmonių.

 

Ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo viso karo pradžios Rusija jau prarado 474 000 okupantų ir tūkstančius technikos vienetų.

Didžiosios Britanijos žvalgyba prognozuoja, kad per ateinančius du mėnesius rusų aukų gali padidėti. Tikriausiai tai bus susiję su tuo, kad įsibrovėliai rengs naujas puolimo operacijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(6)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()