„Į dugną. Ir sparčiai.“ Ekonomikos krachas guldo Rusiją į kapą  ()

TVF prognozuoja, kad ateinančiais metais rusų gerovė ir toliau prastės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į dugną. Ir sparčiai. Ekonomikos krachas guldo Rusiją į kapą. Šalis praranda savo dalį pasaulio ekonomikoje ir tampa vis labiau priklausoma nuo Kinijos.

Apie tai rašo leidinys „Apostrofa“.

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) skaičiavimais, Rusijos BVP vienam gyventojui per pastaruosius 10 metų sumažėjo 16 % ir dabar yra 6 kartus mažesnis nei JAV. TVF taip pat prognozuoja, kad ateinančiais metais rusų gerovė ir toliau prastės.

Skaičiuojama, kad sulėtės ir Rusijos ekonomikos augimas. Prognozuojama, kad 2025 metais šalies ekonomika augs tik 1,8 %, 2029 metais – 1,3 %.

[Vokietija] Tik 21,59€! Portabili dujinė viryklė mėgstantiems ilsėtis gamtoje. Ribotas kiekis
2708 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Tikro kracho tikimasi prekių gamybos ir paslaugų sektoriuje. Jeigu iki 2024 metų Rusijos Federacijos dalis šiame sektoriuje sudarė 2,94 %, tai 2025 metais ji sumažės iki 2,9 %, 2026 metais – iki 2,85 %, o 2027 metais – iki 2,8 %. Tai net mažiau nei kriziniais 1998 metais (2,83 %), kai nukrito iki žemiausio lygio nuo SSRS žlugimo.

Rusijos Federacijos dalis pasaulio ekonomikoje istorinį minimumą (kuris buvo užfiksuotas ir 1998 m.) pasieks 2029 metais ir sumažės nuo dabartinių 2,9 % iki 2,7 %.

 

„Tolimesnis sankcijų naftos pramonei išplėtimas gali lemti žymiai didesnį Rusijos ekonomikos nuosmukį“, – komentare leidiniui „Apostrofa“ sakė Vitalijus Šapranas, ekonomistas, buvęs Ukrainos nacionalinio banko tarybos narys. – Manau, Rusija praras lyderystę ne tik socialinėje–politinėje sferoje regione, bet ir pasaulio ekonomikoje. Tai taip pat vis labiau priklauso nuo Kinijos ekonominių sprendimų.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: