„Jie tikrai ruošiasi kautis Rusijos pusėje.“ Tai milžiniškas spaudimas  ()

„Pasiruošimo karui ženklai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lukašenkos režimas atnaujino savo karinę doktriną, leisdamas šalies ginkluotosioms pajėgoms dalyvauti karo veiksmuose „draugiškų“ valstybių pusėje.

Kam ruošiami baltarusiai? Charter97.org apie tai kalbėjosi su Baltarusijos pareigūnu, kuris norėjo likti anonimiškas:

— Tarp vyresniųjų karinių pareigūnų ir ideologų, manau, toks klausimas nekyla. Jie tikrai ruošiasi kautis Rusijos pusėje. Bet tai ne visa Baltarusijos armija.

Aukščiausieji laipsniai parėjo sovietų ir rusų karo mokyklas, kuriose nuo pirmųjų metų kalbama apie „priešus iš NATO“. Tai jau tam tikra vertybių sistema, pasaulėžiūra.

[Vokietija] Tik 21,59€! Portabili dujinė viryklė mėgstantiems ilsėtis gamtoje. Ribotas kiekis
2663 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Ideologams tai darbas. Ir jie ne kovoja, jie turi kitą užduotį. Vidutinio lygio karininkai, jaunesnieji karininkai, šie žmonės akivaizdžiai netrokšta niekur kariauti, jau nekalbant apie eilinius.

Ar verta nerimauti dėl to, kad ši „karinė doktrina“ pertvarkoma? Manau, kad taip, reikia nerimauti. Juk vyksta metodinis Baltarusijos dalyvavimo kare teisinės bazės rengimas. Kodėl iš Konstitucijos buvo išbraukta nuostata dėl mūsų šalies laisvos branduolinės įrangos statuso? Kodėl vykdomos visos šios pratybos, kodėl kuriama Kuriama termoapsauga, nuolat vyksta pratybos, gandai apie sienos uždarymą kariškiams ir t.t.

 

Visa tai yra pasiruošimo karui ženklai. Kitas klausimas, ar galime to išvengti. Tačiau kiekvienas Baltarusijos karininkas turėtų pagalvoti, ką darys, jei kils karas, ir pasiruošti.

Kokius pasiruošimo darbus atlikote jūs asmeniškai?

— Pakeičiau besibaigiantį pasą ir padėjau šiek tiek pinigų. Išsisaugojau kontaktus, kad galėčiau pasiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms (žinau, kad tokie kontaktai yra daugelio Baltarusijos karininkų telefonuose). Manau, kad svarbiausia būti psichologiškai pasiruošusiam. Pasakysiu, kad daugelis Baltarusijos kariškių turi „signalizacijos lagaminus“.

 

– Kam reikia pasiruošti?

– Pasipriešinti kitų valiai, priešintis nusikalstamų įsakymų vykdymui. Yra daug knygų apie psichologinį spaudimą. Spaudimas tokiomis akimirkomis yra milžiniškas. Tokiais atvejais geriau veikti kartu. Gavus tokį nurodymą, patariu visam padaliniui nedelsiant kreiptis į pareigūną ir pasakyti, kad atsisako vykdyti įsakymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(4)
(189)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()