Jie išsitraukė savo slaptą kortą. Padėtis Ukrainoje labai greitai pasikeis (Video)  ()

Galingi ištekliai kovai su Rusijos imperializmu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija tikisi, kad jos politikai gali padėti Donaldui Trumpui atsisukti prieš Rusiją ir įtikinti jį toliau remti Ukrainą, pranešė „Politico“.

D. Trumpas jau seniai ragino NATO šalis didinti išlaidas gynybai, o tarptautiniams sąjungininkams vasarį jis pareiškė, kad leis Rusijai daryti „ką tik nori“ su tomis valstybėmis narėmis, kurios neatitinka išlaidų gynybai kriterijų.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda balandžio 17 dieną Niujorke susitiko su buvusiu prezidentu, kur jiedu „aptarė karą tarp Rusijos ir Ukrainos, konfliktą su Izraeliu Artimuosiuose Rytuose ir daug kitų temų, susijusių su pasaulinės taikos siekimu“, – rašoma D. Trumpo kampanijos pareiškime.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4841 4

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Praėjus dienai po susitikimo, ne kartą Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną gyręs ir dažnai pagalbą Ukrainai kritikavęs D. Trumpas socialiniuose tinkluose parašė: „Kaip visi sutinka, Ukrainos išlikimas ir stiprybė Europai turėtų būti daug svarbiau nei mums, bet mums taip pat svarbu! Judėk Europa!“

A. Duda taip pat susitiko su Respublikonų Atstovų Rūmų pirmininku Mike'u Johnsonu. Kai kurie iš politikų pripažino, kad šis susitikimas prisidėjo prie ilgai atidėlioto balsavimo dėl JAV karinės pagalbos Ukrainai.

 

„A. Duda yra mūsų respublikonų šnabždesys“, – „Politico“ sakė Vokietijos Maršalo fondo Lenkijos biurui vadovaujantis Michalas Baranovskis.

„Didūs aplodismentai prezidentui Andrzejui Dudai, kuris įgijo galingų išteklių kovai su Rusijos imperializmu“, – sakė Suverenios Lenkijos partijos, jungiančios partiją „Teisė ir teisingumas“, įstatymų leidėjas Dariuszas Mateckis.

Tačiau kiti mažiau linkę buvo manyti, kad Lenkijos pareigūnai turėjo tokią įtaką JAV politikai. ES įstatymų leidėjas Andrzejus Halickis „Politico“ sakė, kad tokia idėja yra „nesąmonė“.

Prieš vėliau šiais metais įvyksiančius JAV prezidento rinkimus ir galimą D. Trumpo pergalę, jo pozicija Rusijos ir Ukrainos atžvilgiu kelia susirūpinimą Europos sostinėse, ypač Kyjive.

 

D. Trumpas ne kartą yra sakęs, kad gali užbaigti Rusijos karą per 24 valandas, jei būtų išrinktas prezidentu, tačiau nenurodė žingsnių, leisiančių pasiekti Kyjivo ir Maskvos taikos susitarimą.

Buvęs prezidentas „labai aiškiai pasakė“, kad, jo manymu, Ukraina „turi būti Rusijos dalimi“, teigė buvusi jo patarėja Fiona Hill, rašo „The Guardian“, remdamasi „The New York Times“ žurnalisto Davido Sangerio knygos ištrauka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(7)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: