[Komentaras] Personalinė staigmena. „Numuštų pilotų“ kapinės. Ką sumanė Putinas  ()

Politikos komentatoriaus Leonido Šveco įžvalgos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-14 [Komentaras] Personalinė staigmena. „Numuštų pilotų“ kapinės. Ką sumanė Putinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visuomenei ėmus žiovauti iš nusivylimo, kad Mišustino vyriausybė beveik nepasikeitė, V. Putinas vis dėlto ėmė ir pateikė personalinę staigmeną.

Gynybos ministerijos intrigos tarsi neliko po to, kai Sergejui Šoigu buvo leista dalyvauti Pergalės parade: jei aukščiausioji vadovybė būtų turėjusi jam pretenzijų, procedūra būtų pakeista. Taigi visi manė, kad Šoigu išsaugos savo postą. Pasirodo, kad ne.

Rusijos politikos veteranų veteranas nuo šiol eis Saugumo Tarybos sekretoriaus pareigas, pakeisdamas Nikolajų Patruševą. Nikolajus Platonovičius, kad neįsižeistų, gavo karališką dovaną – jo sūnus Dmitrijus iš žemės ūkio ministro posto paaukštintas į ministro pirmininko pavaduotojo pareigas. Kokios pareigos atiteks tėtukui, bus paskelbta vėliau. 

Formaliai Saugumo tarybos sekretorius prižiūri saugumo pajėgas, bet ar Šoigu laisvai jausis ten, kur viešpatauja pats Vladimiras Vladimirovičius? Jis bus tylus prezidento šešėlis, iš jo daugiau nieko ir nereikalaujama, o rizikuoti jis pats tikrai nerizikuos. Saugumo Taryba dabar galutinai virsta „numuštų pilotų“ kapinėmis: Dmitrijus Medvedevas jau seniai ten sėdi, snaudžia, o atsibunda tik tam, kad parašytų dar vieną įrašą socialiniuose tinkluose.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1863 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Kartu buvo išspręsta mįslė, kur bus „įtaisytas“ Andrejus Belousovas, kuris ankstesnėje Mišustino vyriausybėje ėjo vicepremjero pareigas ir buvo atsakingas už ekonominį bloką. Visiškai akivaizdu, kad V. Putinas yra labai patenkintas savo ekonomine komanda, neleidusia nuskęsti Rusijos ekonomikos laivui, kur kas labiau nei kariuomene ir kitomis saugumo pajėgomis. Jei taip, tai Belousovo nėra reikalo versti iš posto. Ir va, prašom –  gynybos ministras. Tegul parodo savo efektyvumą karščiausioje vietoje.

 

V. Putinas ištikimas tradicijai: karinio departamento vadovu tapo civilis, ir dar toks, kuris net netarnavo armijoje. Bent jau Šoigu po Nepaprastųjų situacijų ministerijos pradėjo dėvėti mundurą, bet Belousovas tai grynas „švarkas“. Vis dėlto, skirtingai nei jo pirmtakas, kuris rodė tik viešųjų ryšių stebuklus, Andrejus Removičius laikomas sumaniu vadovu. Svarbu tai, kad prieš pradėdamas dirbti vyriausybėje jis padarė gerą akademinę ekonomisto karjerą, sekdamas savo tėvo Remo Belousovo, kadaise dirbusio sovietų Ministrų tarybos vadovo Kosygino komandoje, pėdomis. Teigiama, kad Andrejus Belousovas yra itin lojalus Putinui žmogus, kurio valstybinės pažiūros artimos prezidentui.

 

Atleisdamas iš Gynybos ministerijos prašmatnaus gyvenimo mėgėją Timūrą Ivanovą, mėgstantį prabangų gyvenimą valstybės sąskaita, ir pakeisdamas „makaronų kabintoją“ Sergejų Šoigu kompetentingu ir griežtu ekonomistu, Rusijos prezidentas rodo, kad supranta, jog sekinimo kare, į kurį jis įtraukė Rusiją, ekonomika yra svarbiausia. Tam tikra prasme V. Putinas paklausė amžinatilsį Prigožino patarimo, kuris sakė, kad, esant vagystėms ir netvarkai karinėje struktūroje, pergales reiks pamiršti. Tačiau vargu ar Belousovui sunkaus karo metu pavyks iš karto sulaužyti nusistovėjusias kone šventas iždo vagysčių tradicijas. Tačiau jis labai stengsis, o tai tikriausiai sukels daugiau problemų nei sprendimų: pabandykite pakeisti variklį skrendančiam lėktuvui, kurį iš visų jėgų stengiamasi numušti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: