FSB keršys. Putinas taip paprastai neišsisuks  ()

Jie neketina visko prarasti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atliko rimtus pertvarkymus vyriausybėje. Gynybos ministras Sergejus Šoigu pakeitė Nikolajų Patruševą ir tapo Rusijos saugumo tarybos sekretoriumi.

N. Patruševo atleidimas ir ekonomisto pagal profesiją Andrejaus Belousovo paskyrimas gynybos ministru gali turėti rimtų pasekmių Rusijai. Šiuos pokyčius pakomentavo politologas Olegas Lesnojus.

Gegužės 12 d. vakare pasirodė informacija apie pokyčius aukščiausioje Rusijos vadovybėje. Vietoj Nikolajaus Patruševo naujuoju Rusijos saugumo tarybos sekretoriumi tapo Sergejus Šoigu. Kartu gynybos ministro vietą užėmė V. Putinui artimas Andrejus Belousovas.

Rusijoje yra keturios įtakos grupės: FSB, armija, technokratai ir artimi V. Putino draugai. Per šį personalo pertvarkymą korumpuotą šoumeną Šoigu keičia korumpuotas technokratas. Ukrainai tai nemalonus, jei ne pavojingas momentas“, – pabrėžė Olegas Lesnojus.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Monitorių šviesų juostos, ventiliatoriai, galingi jump starteriai, planšetės ir kt. (Video)
2493 9

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „Violent Wind Fan“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

4) „N-One NPad Plus“ - 16+128GB, 10,4 colių 2K ekrano Android 13 planšetė

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

6) „Foursun“ - 4in1 jump starteris su oro kompresoriumi

Išsamiau

„Kai Patruševas vadovavo Rusijos saugumo tarybai, jis buvo labai įtakingas žmogus ir sukūrė lygiagretų organą prezidento administracijai. Šoigu negalės to padaryti. Jis nemoka kurti karinio pramoninio komplekso, nemoka valdyti kariuomenės, bet moka nešioti uniformą ir vogti“, – pabrėžė politologas.

Tai, kad Valerijus Gerasimovas išsaugojo Rusijos generalinio štabo viršininko postą, taip pat rodo, kad jis yra svarbus. Galima daryti išvadą, kad, skirtingai nei Šoigu, Putinas vis dar pasitiki juo kariuomenėje.

 

Taigi kol kas iš minėtų įtakos grupių Rusijoje akivaizdžiai smuko FSB, nes Patruševas ne tik buvo atleistas, bet ir kol kas nepaskirtas į naujas pareigas. Kadangi tai pakankamai reikšminga figūra Rusijos vyriausybėje, verta stebėti, kur jis atsidurs.

„Turėtume stebėti, kas toliau vyks su FSB klanu. Jie tikrai nemėgsta visų kitų, todėl neketina tyliai sėdėti ir visko prarasti. Jie kažką darys. Mano nuomone, kuo daugiau jie praras, tuo labiau jie gali pradėti derėtis dėl savo likimo Putino likimo sąskaita. Todėl Putinas gali nebaigti savo kadencijos“, – pabrėžė Lesnojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: