Rimtas pažeminimas Kremliaus hierarchijoje. „Bus vienas iš devynių.“ Netikėtas posūkis  ()

Putinas išsiuntė savo draugą į „garbingą pensiją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliuje vykstant personalo kaitai, 72 metų saugumo pareigūnas Nikolajus Patruševas, anksčiau prižiūrėjęs šalies saugumo pajėgas, gavo oficialias Rusijos Federacijos diktatoriaus patarėjo pareigas. Yra pagrindo manyti, kad jis pateko į nemalonę.

Apie naujas Patruševo funkcijas gegužės 14 dieną paskelbė Rusijos diktatoriaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, praneša Dialog.UA.

Patruševas, anksčiau ėjęs Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus pareigas, tapo vienu iš devynių V. Putino padėjėjų. Peskovas patikslino, kad saugumo pareigūnas „prižiūrės laivų statybos klausimus“ šalyje, o tai yra rimtas pažeminimas Kremliaus hierarchijoje.

Ekspertai teigia, kad tokiu būdu Putinas išsiuntė savo draugą į „garbingą pensiją“.

Nepaisant to, Patruševų klanas vis dar išlaiko dalį savo įtakos, įskaitant šalies saugumo pajėgas.

Patruševas dar visai neseniai buvo laikomas vienu įtakingiausių Kremliaus žmonių ir žmogumi iš vidinio diktatoriaus Putino rato. Jis yra vienas aršiausių sąmokslo teoretikų aukščiausiuose Rusijos Federacijos valdžios ešelonuose. Taigi Patruševas ne kartą citavo netikras Vakarų visuomenės veikėjų, tokių kaip George'as Sorosas, Madeleine Albright ir Condoleezza Rice, citatas. Jis taip pat apkaltino Jungtines Valstijas, kad jos esą nori užgrobti Rusijos teritorijas ir ten persikelti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(7)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: