Rusai pakraupę. Dėl ko jų neįleidžia į Lietuvą  ()

Norima kovoti su vadinamaisiais „juodaisiais veisėjais“.


Katinas
Katinas
© DecafPotato, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cat_yawn_with_exposed_teeth_and_claws.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga nuo rugsėjo vidurio sugriežtino reikalavimus augintinių įvežimui iš Rusijos ir Baltarusijos, augintiniams reikės pasiutligės antikūnų tyrimo, rašo „Delfi“.

„Rusija ir Baltarusija yra išbrauktos iš šalių, kurios veiksmingai įgyvendina kovos su pasiutlige reikalavimus, sąrašo. Pernai 63 komerciniais tikslais vežti gyvūnai nebuvo įleisti į Lietuvą dėl lydimųjų dokumentų, gabenimo sąlygų ar gyvūno identifikavimo numerio neatitikimų“, – sakė Pasienio kontrolės departamento vyriausioji valstybinė veterinarijos gydytoja Alicija Zarankovič.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Iš Vokietijos tik 101€! Puikios mobilios energijos stotelės tarnaus bent 10 metų („DLNRG PD320“)
4335 3

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Ji pažymėjo, kad nuo rugsėjo 16 d., norint įvežti šunis, kates ar šeškus į Europos Sąjungą iš Rusijos ir Baltarusijos teritorijos, būtina atlikti pasiutligės antikūnų tyrimą ES akredituotoje laboratorijoje likus ne mažiau kaip trims mėnesiams iki kelionės. Gyvūnai iš šių šalių privalo turėti trečiosios šalies išduotą Europos Sąjungos veterinarijos sertifikatą, taip pat poodinę mikroschemą arba tatuiruotę ir pasiskiepyti nuo pasiutligės.

Praėjusių metų pradžioje „Izvestija“ pranešė, kad rusams, auginantiems augintinius, bus taikomas papildomas mokestis. Naują mokestį siūloma išplėsti ir kačių ir šunų savininkams. Jie taip pat privalės registruoti ir paskiepyti savo gyvūnus.

 

Įstatymo projekto autorius Vladimiras Burmatovas teigė, kad tokiu būdu deputatai nori kovoti su vadinamaisiais „juodaisiais veisėjais“ – asmenimis, kurie užsiima komerciniu gyvūnų veisimu netinkamomis sąlygomis ir nesuteikia jokių garantijų dėl savo augintinių sveikatos ir veislės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()