Prasidėjo beprotybė. Rusija ketina prie Kaliningrado prijungti Lietuvos teritoriją. Ruošiasi branduoliniam smūgiui  (5)

Rusijos vyriausybė ketina koreguoti koordinates.


Baltijos jūra
Baltijos jūra
© Aconcagua, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Poel_Island_Baltic_Sea_in_winter_1.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia nusprendė plėsti šalies teritorinius vandenis Baltijos jūroje prie valstybės sienos su Lietuva ir Suomija, teigiama teisės aktų portale paskelbtame vyriausybės nutarimo projekte.

Kaip teigiama RF gynybos ministerijos parengtame dokumente, Rusija savo vidiniais jūros vandenimis ketina paskelbti dalį akvatorijos Suomijos įlankos rytuose, taip pat prie Kaliningrado srities Baltijsko ir Zelenogradsko miestų.

Norint tai padaryti, bus fiksuojamos geografinės taškų koordinatės, nustatančios bazinių linijų, nuo kurių bus matuojamas Rusijos Federacijos teritorinės jūros plotis, taip pat gretimos zonos prie kranto ir salų, padėtį.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Daugiafunkciai dezodoratoriai, išmanieji valdikliai, kelioniniai šaldytuvai, 2in1 multimetrai ir termovizoriai ir kt. (Video)
2767 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Daugiafunkcis dezodoratorius - 2 arba 4 vnt.

2) „SONOFF NSPanel“ - išmanusis valdiklis

3) „Bakeey StarGazer“ - išmanusis 1080P, Android 11.0 vaizdo projektorius

4) „Hcalory HC-A02“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „TOOLTOP ET12S“ - 2in1 multimetras ir termovizorius

6) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

Išsamiau

Pasienyje su Suomija Rusijos vyriausybė ketina koreguoti koordinates Jähi, Sommerso, Holando, Rodšerio, Vigrundo salų srityje, taip pat netoli Narvos šiaurinio kyšulio. Pasienyje su Lietuva buvo apžvelgta Kuršių nerijos sritis, Tarano kyšulio sritys, taip pat Kuršių nerija.

Dabartinės geografinės koordinatės, SSRS Ministrų Tarybos nustatytos 1985 m., „ne visiškai atitinka esamą geografinę situaciją“, tvirtina projekto autoriai. Taškai buvo užfiksuoti „naudojant nedidelio mastelio jūrų navigacinius žemėlapius“, kurie savo ruožtu buvo pagrįsti XX amžiaus vidurio darbais, ir tai „neleidžia mums nustatyti RF išorinės vidaus jūros vandenų ribos“, rašoma dokumente.

 

Dėl pakeitimų „pietinėje Rusijos salų dalyje, rytinėje Suomijos įlankos dalyje, taip pat Baltijsko ir Zelenogradsko srityse bus sukurta anksčiau nebuvusi bazinių linijų sistema, leidžianti naudoti jūros plotus kaip Rusijos Federacijos vidaus jūros vandenis. Pasikeis Rusijos Federacijos valstybės sienos koordinatės jūroje“, – aiškina projekto autoriai.

40 metų senumo SSRS Ministrų Tarybos nutarimą, reglamentuojantį sienas Baltijos jūroje, Gynybos ministerija siūlo iš dalies „pripažinti neveikiančiu“.

 

Sienų peržiūros dokumentas, kurio Suomijos ir Lietuvos užsienio reikalų ministerijos kol kas oficialiai nekomentavo, viešam aptarimui buvo pristatytas beveik kartu su taktinių branduolinių ginklų panaudojimo pratybų pradžia. Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad jos prasidėjo Pietų karinėje apygardoje, dalyvaujant „Iskander“ kompleksams ir „Kinžal“ raketomis ginkluotiems lėktuvams.

Pratybų tikslas – parengti personalą nestrateginio branduolinio ginklo panaudojimui, taip pat reaguoti „į provokuojančius atskirų Vakarų pareigūnų pareiškimus ir grasinimus“, pranešė departamento spaudos tarnyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(42)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)