Prisijungė 50 šalių. Beveik 100 000 000 000 $ ginklams. Neįtikėtina, kas keliauja į Ukrainą  ()

Nuo 2022 m. vasario mėn. sąjungininkai Ukrainai skyrė daugiau nei 95 mlrd. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas per Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikimą Ramšteino oro bazėje Vokietijoje sakė, kad sąjungininkai skyrė daugiau nei 95 mlrd. dolerių sumą.

Gegužės 20 d. Ukrainos gynybos kontaktinė grupė virtualiu „Ramstein“ formatu surengė eilinį 22-ąjį aukšto rango gynybos ministerijų atstovų susitikimą.

L. Austinas gyrė Ukrainos karius sakydamas: „Ukrainos gynėjai demonstruoja nepaprastą drąsą ir meistriškumą. Ir jie gerai išnaudoja šios kontaktų grupės galimybes“.

Pentagonas nurodė, kad į susitikimą susirinko gynybos ministrai ir vadai iš beveik 50 šalių „toliau glaudžiai bendradarbiauti ir užtikrinti, kad Ukraina turėtų priemonių, reikalingų apginti savo suverenią teritoriją“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3553 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Anot L. Austino, JAV tebėra pasiryžusi palaikyti Ukrainą. „Mes vėl teikiame Ukrainai skubiai reikalingą pagalbą. Ir ji tikrai bus reikšminga.“

Prezidentas J. Bidenas gegužės mėnesį paskelbė apie papildomą paketą, kurio vertė 400 mln. dolerių. Į jį buvo įtraukta papildoma amunicija NASAMS ir „Patriot“ oro gynybos sistemoms, daugiau HIMARS, amunicija priešlėktuvinėms raketoms „Stinger“, „Javelin“ ir AT-4 prieštankinei įrangai.

 

Pentagonas pareiškė: „Tai padės Ukrainai apginti Charkivą ir kitas fronto zonas, kurioms kyla atsinaujinusi Rusijos grėsmė“.

L. Austinas kritikavo Rusijos veiksmus, teigdamas: „Kremlius ir toliau intensyvina Ukrainos bombardavimą naudodamas Rusijos raketas ir Irano bepiločius orlaivius, siekdamas smogti civiliniams taikiniams visoje Ukrainos teritorijoje ir nužudyti daugiau nekaltų ukrainiečių“.

L. Austinas pabrėžė, kad „Ukrainos išlikimas ir sėkmė yra Ukrainos, Europos, pasaulio ir Amerikos saugumo pagrindas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()