Mongolija pradėjo Rusijos blokadą. Situacija kritinė. Propaganda rauna plaukus nuo galvos  (1)

Šalių, kurias Kremlius vadina „draugiškomis“, finansinė Rusijos blokada ir toliau stiprėja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 Mongolija pradėjo Rusijos blokadą. Situacija kritinė. Propaganda rauna plaukus nuo galvos  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Turkijos, JAE, Kinijos ir Mongolijoje iškilo problemų Rusijos įmonėms dėl atsiskaitymų. Apie tai trečiadienį konferencijoje, pavadintoje „Mongolijos ir EAEU šalių prekybos, ekonominio ir investicinio bendradarbiavimo plėtros perspektyvos“ kalbėjo RANEPA tarptautinės užsienio prekybos tyrimų laboratorijos vadovas Aleksandras Knobelis.

Anot jo, Mongolijos bankai baiminasi antrinių JAV sankcijų rizikos – tai yra priemonių, skirtų dabartinio sankcijų režimo pažeidėjams. Gruodį JAV iždas gavo papildomų įgaliojimų, leidžiančių atkirsti nuo JAV finansų sistemos bet kurį pasaulio banką, prisidedantį prie Rusijos karinio-pramoninio komplekso.

„Šią problemą reikia išspręsti dvišaliu lygiu“, – sakė A. Knobelis (jį citavo TASS). Tačiau kol kas diplomatinės Rusijos užsienio reikalų ministerijos ir Kremliaus pastangos nedavė vaisių.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3530 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Derybos su Turkija, kurios bankai nuo metų pradžios blokuoja mokėjimus iš Rusijos, tęsiasi nuo vasario mėnesio. Tačiau problemos išspręsti nepavyko, balandį pripažino Rusijos ambasadorius Ankaroje Aleksejus Erchovas. Dėl to, kas vyksta, jis kaltino „amerikiečius ir Europos Sąjungą“, kurios, anot diplomato, „griauna Rusijos ir Turkijos prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo pastatą“.

Toliau sunkumai iškilo JAE – viename didžiausių Rusijos ekonomikos „centrų“, po sankcijų įvedimo. Anot „Reuters“, bankai masiškai sugriežtino reikalavimus laikytis sankcijų, o „First Abu Dhabi Bank“ (FAB) ir „Dubai Islamic Bank“ (DIB) užblokavo kelias sąskaitas, susijusias su prekyba rusiškomis prekėmis.

 

Pekino Kinijos liaudies universiteto Chong-yang finansinių tyrimų instituto ekspertai apskaičiavo, kad Kinijoje nuo kovo mėnesio buvo sustabdyta 80 % atsiskaitymų su Rusija. Didžiausiuose bankuose mokėjimai ėmė stingti savaitėms, „The Moscow Times“ sakė Rusijos importuotojai. Kinijos eksportuotojai kreipiasi pagalbos į mažus bankus ar pogrindinius mokėjimų operatorius, o kai kurie iš nevilties iš esmės atsisako bendradarbiauti su Rusija, rašė „Reuters“.

 

Atrodo, kad Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizitas Kinijoje nepajėgė ištaisyti situacijos. Po derybų su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu V. Putinas nepaskelbė konkrečių priemonių išspręsti mokėjimų problemai.

„Galima suprasti didelių finansinių institucijų elgesio motyvus – niekas nenori patirti nuostolių“, – baigdamas vizitą teisinosi Rusijos prezidentas.

„Sprendimai galimi, jie egzistuoja. Žinoma, jie vienaip ar kitaip turi būti remiami valstybiniu lygiu. Tikiuosi, kad taip ir bus“, – sakė V. Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(4)
(152)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)