Tokios audros dar nebuvo. Peržengta raudonoji linija  (5)

„Kongresas svarsto visas galimybes, įskaitant sankcijas nubausti TBT.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas pranešė apie galimybes taikyti sankcijas TBT vadovybei, jei bus išduotas B. Netanyahu ir Y. Galanto arešto orderis.

Jungtinės Valstijos aštriai sureagavo į prašymą Tarptautiniam baudžiamąjam teismui (TBT) patvirtinti arešto orderį Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu, taip pat šalies gynybos ministrui Yoavui Galantui, pabrėžė Atstovų rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas socialiniame tinkle X.

Amerikiečių politikas teigė, kad Tarptautinis baudžiamasis teismas neturi įgaliojimų priimti tokius sprendimus Izraelio ir Amerikos lyderiams. Jis taip pat pabrėžė, kad idėja išduoti B. Netanyahu ir Y. Galanto arešto orderius nėra realiai pagrįsta.

„TBT neturi valdžios Izraeliui, ir šis nepagrįstas ir neteisėtas sprendimas turi būti pasmerktas pasauliniu mastu“, – sakė M. Johnsonas.

 

Be to, anot Johnsono, Izraelis kariauja „teisingame kare dėl išlikimo“, o TBT bando prilyginti Izraelio lyderius palestiniečių „Hamas“ teroristams, kurie 2023 metų spalio 7 dieną surengė didelio masto išpuolį prieš Izraelį. Anot M. Johnsono, toks sulyginimas yra nepriimtinas. „Kongresas svarsto visas galimybes, įskaitant sankcijas nubausti TBT“, – pridūrė politikas.

TBT vyriausiojo prokuroro pareigas einantis Karimas Khanas prašė išduoti arešto orderius Izraelio lyderiams B. Netanyahu ir Y. Galantui, taip pat „Hamas“ lyderiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(16)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: