„Tai provokacija!“ „Pasidarbavo“ rusai. Kas nutiko Estijos pasienyje  ()

Estijos užsienio reikalų ministerija ragina į incidentą žiūrėti ramiai. Šis atvejis atitinka Rusijai būdingą provokacijų praktiką.


Narvos (Estija) (kairėje) ir Ivangorodo (Rusija) pilys
Narvos (Estija) (kairėje) ir Ivangorodo (Rusija) pilys
© Aleksander Kaasik, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kindlused_Narva_j%C3%B5e_kaldal.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 „Tai provokacija!“ „Pasidarbavo“ rusai. Kas nutiko Estijos pasienyje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 23-iosios naktį Rusijos pasieniečiai pašalino 24 plūdurus, kuriuos Estijos vandenyse Narvos upėje pasieniečiai įrengė farvateriui* pažymėti. Apie tai praneša ERR.

*Farvateris – laivybinis vandens kelias vandens telkinyje (upėje, ežere, sąsiauryje, fjorde). Driekiasi per gilias telkinio vietas, apeina kliūtis (seklumas, uolas, rifus).

Pažymima, kad kadangi upės vaga laikui bėgant keičiasi, kiekvieną pavasarį Estija ir Rusija upėje iš naujo įrengia farvaterį žyminčius plūdurus. Ir jei anksčiau įrengimas vyko bendru sutarimu, tai nuo 2023 metų Rusija nesutinka su Estijos pozicijomis.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2754 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Plūdurus vasaros sezonui nutarėme pastatyti pagal 2022 metų sutartį, nes jie reikalingi, kad išvengtume navigacijos klaidų, kad mūsų žvejai ir poilsiautojai per klaidą nepatektų į Rusijos vandenis“, – sakė Rytų Viru apskrities pasienio apsaugos viršininkas Eerikas Purgelis.

Šiais metais Rusija nesutiko su maždaug pusės 250 plūdurų išdėstymu, o ketvirtadienio naktį Estijos pasieniečiai išsiaiškino, kad Rusijos pasieniečiai pašalino 24 iš jų.

 

Policijos ir sienos apsaugos departamentas kreipėsi į Rusijos pasienio tarnybą ir pareikalavo paaiškinimų dėl plūdurų nuėmimo.

Savo ruožtu Estijos užsienio reikalų ministras Margusas Tsakhna pridūrė, kad šis incidentas turėtų būti vertinamas ramiai, nes dabartiniai Kremliaus veiksmai atitinka Rusijai būdingą provokacijų praktiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(7)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()