Telefoninė policija ir skyrybų draudimas. Diktatorius pasiuto  ()

Valstybės lyderis bando išstumti Vakarų įtaką iš savo uždaros šalies.



© Uwe Brodrecht (CC BY-SA 2.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Pyongyang#/media/File:Mirae_Scientists_Street_-_Nordkorea_2015_-_Pj%C3%B6ngjang_(22971791331).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas pristatė eilę naujų „drakoniškų“ įstatymų, kuriais siekiama panaikinti Vakarų įtaką uždaroje šalyje.

Apie tai rašo „The Daily Star“.

Įvestos dvi pagrindinės naujos taisyklės. Pirmoji – telefoninė policija bet kuriuo metu gali pareikalauti žmogaus telefono, kad patikrintų ar jame nėra Pietų Korėjos įtakos. Jeigu tokia vakarietiška informacija būtų surasta, telefono savininkas būtų išsiųstas į „priverstinio darbo stovyklą“. O antra taisyklė – skyrybų draudimas.

Kalbėdamas apie pirmąjį įstatymą, šaltinis dienraščiui „Daily NK“ sakė:

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 80€ fantastiškas 2in1 suvirinimo aparatas! Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4250 9

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Šiaurės korėjiečiams teko klausyti labai daug paskaitų apie „Pchenjano kultūrinės kalbos“ [įprastinio Šiaurės Korėjos dialekto] išsaugojimą ir „marionetinės“ kalbos nevartojimą [Pietų Korėjoje], o kitas paskaitų ciklas buvo surengtas kiekvienai visuomeninei organizacijai anksčiau šį mėnesį. Kiekvienas, kurį pagauna policija, tuoj pat siunčiamas į priverstinio darbo stovyklą ir atlieka visokius sunkius darbus. Jaunimas mano, kad dabartiniai patikrinimai gatvėje yra blogesni nei bet kas, ką jie matė filmuose apie Japonijos kolonijinį laikotarpį. Patikrinimai daugiausia vyksta Čondžine, bet tikimasi, kad jie bus surengti ir kituose miestuose, jeigu pasiteisins.“

Kalbant apie antrąją taisyklę, kitas šaltinis leidiniui sakė, kad vadovybė dabar žengė toliau ir išsiskyrusias poras įvardijo kaip „socialines problemas“ bei apkaltino jas „vaikų diskriminavimu“ – ir tikisi, kad naujasis įstatymas pakeis šeimos dinamiką šalyje.

 

„Išsiskyrę žmonės yra stigmatizuojami kaip nenormalūs žmonės, kurie elgiasi apgailėtinai, ko socialistinėje visuomenėje neturėtų būti. Tvirta partijos pozicija – revoliucija šeimoje prilygsta revoliucijai visuomenėje, o šeimos narių tobulėjimas – visuomenės tobulėjimui. Todėl manoma, kad išsiskyrę žmonės negali siekti karjeros ar užimti svarbių pareigų“, – teigia šaltinis.

Tačiau bausmė už naujo skyrybų įstatymo pažeidimą kol kas nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: