Tokio įžūlumo netoleruoja net Kinija. Suduotas galingas smūgis rusų propagandai  ()

Rusijos propaganda „TikTok“ pradėjo dažniau naudoti 2024 metais.


„TikTok“
„TikTok“
© Solen Feyissa, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:TikTok_app.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„TikTok“ apribojo turinio platinimą iš paskyrų, priklausančių Rusijos propagandistams, praneša „The New York Times“. Bendrovė baiminasi, kad tokia informacija gali būti panaudota kaip priemonė paveikti žmones per rinkimus įvairiose šalyse.

Vien per pirmuosius keturis šių metų mėnesius „TikTok“ darbuotojai platformoje sutrikdė 15 žiniasklaidos operacijų, kurių tikslas buvo paveikti „politinį diskursą“, įskaitant rinkimų procesus, nurodoma leidinyje. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ maršrutizatoriai, lagaminai fotoaparatams, siaurapjūkliai, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt.
3452 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hcalory A04“ - 5-8kW daugiafunkcis dyzelinis oro šildytuvas

2) Vandeniui, smūgiams ir purvui atsparus lagaminas fotoaparatui

3) „Drillpro ML-DC303“ - akumuliatorinis siaurapjūklis

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „Drillpro HD1627“ - 18V 350Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Remiantis „Brookings Institution“ atliktu tyrimu, Rusijos propaganda „TikTok“ pradėjo dažniau naudoti 2024 m. Nepaisant to, kad propagandistai aktyviausi X ir „Telegram“, jų įrašai „TikTok“ sulaukia daugiau dėmesio nei kituose dviejuose socialiniuose tinkluose. „Rusijos valstybės remiamos paskyros ir toliau naudos daugiau išteklių, kad pasiektų auditoriją šioje platformoje“, – sakė „Brookings Institution“ bendradarbė Valerie Wirtschafter.

 

Rusijos propaganda savo „TikTok“ paskyrose rodė ištraukas iš Vladimiro Putino interviu su amerikiečių žurnalistu Tuckeriu Carlsonu, atrinktų Kremliui palankia šviesa. Juose T. Carlsonas ypač žavėjosi Maskva arba kalbėjo apie JAV prezidento Joe Bideno klaidas, pažymima tyrime. Tuo pačiu metu tokiuose vaizdo įrašuose nebuvo matyti žurnalisto pasisakymų, kuriuose jis, pavyzdžiui, išreiškė abejones dėl Rusijos prezidento teiginių apie karo Ukrainoje pradžios priežastis ar uždavė nepatogius klausimus.

Balandžio 24 d. Joe Bidenas pasirašė įstatymo projektą, pagal kurį bus uždrausta „TikTok“ JAV, nebent platformos savininkas, Kinijos technologijų bendrovė „ByteDance“, per 270 dienų neparduotų savo verslo Jungtinėse Valstijose. Po to „TikTok“ apkaltino Amerikos valdžią pažeidus 170 milijonų amerikiečių, kurie yra socialinio tinklo vartotojai, teisę į žodžio laisvę. Baltųjų rūmų pretenzijos platformai yra susijusios su tuo, kad duomenų apie platformos vartotojus rinkimas JAV kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(2)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()