Baisi katastrofa. Kas nutiko naujausiam naikintuvui F-35A (Video)  ()

„Pilotas saugiai katapultavosi.“


F-35A avarija
F-35A avarija
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=uiNSPWN5etc&t=50s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Amerikos Valstijose nukrito ir sudužo naujausias naikintuvas F-35. Lėktuvas nukrito po degalų papildymo, nors buvo visiškai naujas.

Tai praneša „ABC News“.

Pažymima, kad naujasis naikintuvas F-35 nukrito JAV Naujosios Meksikos valstijoje – jis sudužo aerodrome netoli Albukerkės tarptautinio oro uosto.

Vienintelis žmogus lėktuve buvo pilotas, kuris, kaip pranešama, po avarijos buvo sąmoningas, praneša „ABC News“. Vyras stabilios būklės nuvežtas į ligoninę.

Naujas pasaulio rekordas! „Akimirksniu.“ Rubiko kubą surinko 10 kartų greičiau nei žmogus (Video)
4916 13

Robotas Rubiko kubą tiesiogine prasme sudėjo akimirksniu.

Išsamiau

Gynybos kontraktų valdymo agentūros pilotas skrido orlaiviu, nes jis turėjo būti pargabentas iš „Lockheed Martin“ gamyklos, kad jį būtų pradėta naudoti. Savo ruožtu pati „Lockheed Martin“ pranešė, kad F-35B buvo pakeliui iš Fortvorto, Teksase, į Edvardso oro pajėgų bazę Kalifornijoje, tačiau sudužo po degalų papildymo Kirtlando oro pajėgų bazėje Naujojoje Meksikoje.

„Pilotas saugiai katapultavosi. Saugumas yra mūsų prioritetas ir mes laikysimės atitinkamo tyrimo protokolo“, – sakoma „Lockheed Martin“ pranešime.

 

Gaisras vietoje buvo greitai užgesintas.

Verta paminėti, kad F-35 yra penktos kartos daugiafunkcis naikintuvas, kurį sukūrė amerikiečių kompanija „Lockheed Martin“. Jo paskirtis – atlikti įvairiausias užduotis, įskaitant oro mūšio, antžeminių atakų, žvalgybos ir kitas specialiąsias operacijas. Visų pirma, F-35B buvo sukurtas JAV ir Didžiosios Britanijos jūrų pėstininkų korpusui. Jis išsiskiria greito pakilimo ir vertikalaus nusileidimo galimybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(4)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: