„Rusija turi teisę. Jų nepriklausomybė - nacionalinė mitologija.“ Beprotybė Rusijoje. Skelbia naują šalį, kurią puls (Video)  (3)

Rusija turi teisę įsiveržti bet kur, kad susigrąžintų savo „istorines žemes“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Valstybės Dūmos vicepirmininkas Piotras Tolstojus apkaltino Kazachstaną rusofobija. Kalbėdamas radijuje „Komsomolskaja pravda“ jis teigė, kad Kazachstano miestai yra rusiški, todėl Rusijos Federacija turi į juos istorines teises. Tai papasakojo Ukrainos žurnalistas Denysas Kazanskis.

Kaip teigė Rusijos politikas, jeigu Maskva „neuždarys“ Ukrainos temos, ji turės problemų su Kazachstanu, Armėnija, kitomis Rusijos Federaciją supančiomis šalimis.

„Na, pažiūrėkite, kas šiandien vyksta Kazachstane, kur klesti nacionalinė mitologija apie nepriklausomybę, vyksta perėjimo procesas prie lotyniškų rašmenų abėcėlės“, – sakė Tolstojus.

Jis pareiškė esą kazachai pamiršo, kad Almatą (didžiausias Kazachstano miestas ir buvusi sostinė) įkūrė rusai ir tai yra buvęs Verno miestas, kuris tokiu pavadinimu egzistavo nuo 1867 iki 1921 metų.

 

„Šie rusų šovinistai, Rusijos režimas, kuris išprotėjo, nekenčia visų aplinkinių valstybių, visiems vienodai grasina, visus laiko kažkaip prastesniais“, – pakomentavo Ukrainos žurnalistas Denysas Kazanskis.

Jis pridūrė, kad Rusija mano, kad turi teisę įsiveržti bet kur ir užgrobti kai kurias jos „istorines žemes“.

„Matote, rusai net neslepia, kad Kazachstanui turi maždaug tokius pačius planus kaip ir Ukrainai“, – reziumavo Kazanskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(80)
(-37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)