Šokiruojantis Putino įsakymas. 2 000 000 žmonių į Ukrainą  (2)

Šis projektas „yra didžiausias“ aneksuotuose regionuose.


V. Putinas
V. Putinas
© Kremlin.ru, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Putin_with_flag_of_Russia.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė sukurti ištisus metus veikiantį kurortą prie Azovo jūros okupuotame Ukrainos Zaporožės regione. Kompleksas turėtų būti pastatytas įgyvendinant nacionalinį projektą „Turizmas ir svetingumas“.

Šiuo atžvilgiu V. Putinas įpareigojo vyriausybę, dalyvaujant Zaporožės ir Rostovo regionų valdžios institucijoms, parengti pasiūlymus, kaip užtikrinti kurorto pasiekiamumą transportu. Ministrų kabinetas iki 2024 metų rugpjūčio 1 dienos turi nustatyti reikalingų priemonių įgyvendinimo laiką, jų finansavimo apimtis ir šaltinius bei pateikti ataskaitą.

Pats „Primorsko“ kurortas turėtų būti pastatytas iki 2035 m. Jame bus 10 km įrengtų paplūdimių, daugiau nei 100 viešbučių su 15 tūkstančių kambarių, sanatorijos, parkai, prieplaukos jachtoms, golfo aikštynai ir kt. Komplekse bus sukurta apie 20 tūkst. darbo vietų. Įgyvendinant projektą planuojama pritraukti 31 mlrd. rublių (310 000 000 eurų) privačių investicijų, anksčiau sakė vicepremjeras Dmitrijus Černyšenka. Valdžia tikisi, kad kasmet „Primorske“ apsilankys apie 2 mln. turistų.

Mini kamera tik 9,99€! 1080P, naktinis filmavimas, judesio daviklis, WiFi, APP ir kiti privalumai
3804 5

Fantastiškos kainos kamera

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Nuostabaus funkcionalumo

Išsamiau

Rusijos paskirtas Zaporožės srities „gubernatorius“ Jevgenijus Balickis sakė, kad šis projektas „yra didžiausias“ aneksuotuose regionuose. Anot jo, 2028 metais kurortas atsiras smėlėtoje Obitočnaja nerijoje šiaurinėje Azovo pakrantėje. Sanatorijos klasterio plotas sieks apie 6 tūkstančius hektarų. J. Balickis teigė, kad iš viso į „Primorską“ planuojama investuoti 351 mlrd. rublių (3 500 000 000 eurų).

 

Zaporožės srities sporto ir turizmo „ministras“ Igoris Kotliaras pažymėjo, kad kurorto teritorija bus vystoma sistemingai. „Šiuo metu ten nėra konstrukcijų, kurias reikėtų griauti ar atstatyti. Jame nėra jokių pokyčių, o būtent sisteminga plėtra padarys šį kurortą patrauklų. Jis bus statomas pagal projektus, planus, <...>  pagal ekonomiškumą ir galimybes“, – pabrėžė jis.

Pagal V. Putino sumanymą, Zaporožės regiono kurortas turėtų tapti federalinio projekto „Penkios jūros ir Baikalo ežeras“ dalimi, numatančio panašių turistų zonų kūrimą Baltijos, Kaspijos, Juodosios ir Japonijos jūrų pakrantėse, taip pat prie Baikalo ežero. Savo pranešime Federalinei Asamblėjai prezidentas pažymėjo, kad įgyvendinus projektą vietinių turistų srautas per metus padidės dar 10 mln.

 

„Visoje šalyje, atsižvelgiant į dinamišką tokių turizmo centrų kaip Altajaus, Kamčiatkos, Kuzbaso, Šiaurės Kaukazo, Karelijos, Rusijos šiaurės plėtrą, iki 2030 m. turistų srautas turėtų padvigubėti, iki 140 mln. žmonių“, – sakė V. Putinas. Jo teigimu, turizmo industrijos indėlis į šalies BVP taip pat padvigubės – iki 5 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(13)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)