Netikėtas smūgis nuo kaimynų. Ukrainai liko mažiau nei mėnesis  ()

Kyjivas įvykdė Budapešto reikalavimus.


V. Orbanas
V. Orbanas
© European People's Party, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Viktor_Orb%C3%A1n_(13581867193).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos valdžia ir toliau blokuoja derybų dėl Ukrainos stojimo į Europos Sąjungą pradžią, nepaisydama ES valstybių narių noro derybas pradėti birželio pabaigoje, rašo „Bloomberg“.

Kaip agentūrai sakė su situacija susipažinę šaltiniai, ES ketina birželio 25 dieną pradėti derybas dėl Ukrainos įstojimo į sąjungą. Iki birželio pabaigos ES pirmininkaujanti Belgija primygtinai reikalauja pradėti derybas per jos kadenciją. Liepos 1 dieną pirmininkavimas ES pereis Budapeštui, o derybos gali būti nukeltos vėlesniam laikui. Vengrija blokuoja sprendimą pradėti Kyjivo ir ES derybas, motyvuodama susirūpinimu dėl vengrų mažumų padėties Vakarų Ukrainoje.

[Vokietija!] Tik 110€ ir pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas - PASKUTINIAI VIENETAI
3901

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Su situacija susipažinusių šaltinių teigimu, Kyjivas įvykdė Budapešto reikalavimus. Kovo mėnesį Europos Komisija pasiūlė derybų struktūrą, jei ES pritartų gruodį pateiktam Ukrainos pasiūlymui.

Kaip pažymi „Bloomberg“, jei Vengrija ir likusios ES šalys pritars deryboms, Ukrainos narystės sąjungoje klausimo svarstymas gali užtrukti ne vienerius metus. Kroatija yra paskutinė į ES įstojusi šalis, kuri pateikė paraišką 2003 m., o Europos Sąjungos nare galėjo tapti tik 2013 m.

 

Praėjusių metų pabaigoje Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė nepritariantis deryboms dėl Ukrainos stojimo į ES. Anot jo, Kyjivas nėra pasiruošęs stoti į sąjungą, nes Ukraina neatitinka stojimo į ES kriterijų.

Ukraina paraišką stoti į ES pateikė iškart po visapusiškos Rusijos invazijos 2022 metų vasarį. Lapkričio 8 dieną Europos Komisija rekomendavo pradėti derybas su Ukraina ir Moldova dėl jų įtraukimo į ES. Tačiau Briuselis pabrėžė, kad derybos oficialiai turėtų prasidėti Kyjivui įvykdžius likusias sąlygas stojimo procesui pradėti.

Visų pirma Kyjivas turėtų sustiprinti kovą su korupcija, priimti lobizmo įstatymą, atitinkantį Europos standartus, ir padidinti garantijas tautinėms mažumoms.

 

Po Europos Komisijos sprendimo Ukrainos prezidentas V. Zelenskis pareiškė, kad „Ukrainos ir visos Europos istorija žengė žingsnį teisinga linkme“, ir nurodė vyriausybei pradėti ruoštis deryboms.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau pažymėjo, kad Rusija niekada neprieštaravo Ukrainos įtraukimui į ES. „Mes visada buvome prieš karinį Ukrainos teritorijos vystymą, nes tai kelia grėsmę mūsų saugumui. Tai mes buvome prieš. Bet dėl ​​ekonominės integracijos, dėl Dievo meilės, tai yra jų pasirinkimas“, – pažymėjo V. Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()