Tiesiai į rusų propagandos centrą. Galingas smūgis Kremliui  ()

Rusija vykdo dezinformacijos ir trikdymo kampanijas prieš birželį vyksiančius Europos Parlamento rinkimus ir lapkritį JAV prezidento rinkimus.


„Telegram“ pranešimai
„Telegram“ pranešimai
© Telegram Messenger LLP (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Telegram_Windows_Phone.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-30 Tiesiai į rusų propagandos centrą. Galingas smūgis Kremliui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos reguliavimo institucijos svarsto galimybę „Telegram Messenger“ įtraukti į vadinamąsias didžiąsias internetines platformas. Pagal naujus ES teisės aktus tokios organizacijos privalo moderuoti turinį.

Platformos kūrėjas Pavelas Durovas visada atsisakė apriboti jos naudojimą, įskaitant, pavyzdžiui, teroristines grupuotes. Tačiau „Telegram“ tampa svarbia platforma Rusijos propagandistams ir žvalgybos tarnyboms, o Europos valdžia pasiryžusi informaciniame kare jiems pasipriešinti.

Europos Komisija analizuoja galimybę priskirti „Telegram“ didelės internetinės platformos statusui, „Bloomberg“ sakė su situacija susipažinę žmonės. Pagal Skaitmeninių paslaugų įstatymą platforma turi turėti 45 milijonus aktyvių vartotojų; šiuo atveju jai taikomi griežtesni reikalavimai kontroliuoti dezinformacijos plitimą. „Telegram“ teigia, kad ES turi 41 mln. nuolatinių vartotojų. „Bloomberg“ šaltinių teigimu, reguliuotojai su šia medija aptaria klausimą, kaip apskaičiuoti jų skaičių, nes ji turi kanalus, kuriuos galima tik stebėti, bet ne rašyti įrašus.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 5,52€! Puikūs šakotuvai, multimetrai, uodų lempos-gaudyklės, „Lenovo“ planšetės, robotai siurbliai ir kt. (Video)
3760 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ANENG A3010“ - labai funkionalus multimetras

2) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

3) „AGSIVO“ - belaidė uodų lempa-gaudyklė

4) „Lenovo Tab K10 Pro“ - 4+64GB, Android 12 planšetė, globali versija

5) „Ultenic TS1“ - 2in1 robotas siurblys su atliekų dėžute

6) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

Išsamiau

Europos Komisijos atstovas agentūrai sakė, kad tiria „Telegram“ naudojamą vartotojų skaičiavimo metodiką. Bendrovės atstovas teigė, kad turi mažiau nei 45 milijonai aktyvių vartotojų, kurių reikia, kad „Telegram Messenger“ būtų pripažinta didele internetine platforma.

Rusija vykdo dezinformacijos ir trikdymo kampanijas prieš birželį vyksiančius Europos Parlamento rinkimus ir lapkritį JAV prezidento rinkimus. „Telegram“ ir kitose socialinėse medijose, tokiose kaip X (buvęs „Twitter“), „TikTok“, „Facebook“, ji taip pat bando pasėti nesantaiką ir skelbti savo propagandą „apimdama“ tokias temas kaip karas Ukrainoje, imigracija, klimato kaita. Žiemos pabaigoje ir pavasario pradžioje troliai pasinaudojo ūkininkų protestais daugelyje Europos šalių: viešos akcijos, susijusios su vidaus reikalais, buvo pristatomos kaip protestai prieš Ukrainą ir Vakarų vyriausybių paramą jai.

 

„Manome, kad „Telegram“ yra pakankamai didelė platforma, kad jai turėtų būti taikomi tokie patys reikalavimai kaip „Facebook“, „X“ ir „YouTube“, – neseniai sakė Estijos premjerė Kaja Kallas. „Tai turėtų būti laikoma labai didele internetine platforma. Pasak „Telegram“ atstovo, tai neefektyvi dezinformacijos skleidimo priemonė, nes nenaudoja algoritmų; bendrovė taip pat kuria įrankį, kuris leis nacionalinėms faktų tikrinimo agentūroms pridėti patikrintą informaciją į atitinkamus įrašus.

 

Papildomą susirūpinimą ES institucijoms kelia tai, kad Rusijos žvalgybos tarnybos pradėjo naudoti „Telegram“ verbuoti agentams ir nurodymams, kaip vykdyti sabotažą, perduoti. Taip pernai Lenkijoje buvo sulaikyta 16 žmonių grupė, kurią Rusijos žvalgyba užverbavo organizuoti padegimus, šnipinėti karinius objektus ir Ukrainai tiekiamą vakarietišką ginkluotę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()