Nepabėgs. Atšaukiama teisė išvykti iš Rusijos. „Masiškai konfiskuojami pasai“  (4)

RF įvedė naujas užsienio pasų tikrinimo dėl padirbtų ar melagingų duomenų taisykles.


Rusiškas pasas
Rusiškas pasas
© Swapnil1101 (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Russian_Passport_(External).svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje dažnėja atvejai, kai neleidžiama vykti į užsienį dėl klaidų pasuose ir duomenų neatitikimų. Rusijos kelionių organizatorių asociacijos (ATOR) viceprezidentas Arturas Muradianas sakė, kad problema įgavo „laviną“.

Anot jo, iš pradžių pasienyje žmonės buvo nepraleidžiami dėl rašybos klaidų dokumentuose, „kažkur buvo sumaišyta lytis“, o dabar FSB pareigūnai kaltina raidę „ё“ ir sovietinius gyvenviečių pavadinimus.

„Kiekvienas, gimęs iki 1991 m., gali tikėtis problemų. Painiojamas Sverdlovskas ir Jekaterinburgas, Samara ir Kuibyševas“, – perspėjo A. Muradianas. Saugumo pareigūnams klausimų kyla ir tuo atveju, jei užsienio pase gimimo vieta nurodyta ne taip išsamiai nei vietiniame.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 28€ už akumuliatorinį pjūklą su 2 baterijomis. Ribotas kiekis
3444 2

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jo nuomone, „situacija gali pasiekti absurdo tašką“ ir „iš rusų bus pradėti masiškai konfiskuoti pasai“. Ginčytis su pasieniečiu kontrolės metu jau beprasmiška, pažymėjo A. Muradianas, pabrėždamas, kad „paprastai kenčia turistai, o ne kokie nors piktavaliai“. Jis pridūrė, kad „ATOR galvoja, kaip šią problemą pareikšti federalinei pasienio tarnybai“.

 

Vyriausybė praėjusių metų pabaigoje įvedė naujas užsienio pasų tikrinimo dėl padirbtų ar melagingų duomenų taisykles ir nurodė FSB pasienio tarnybai, Vidaus reikalų ir Užsienio reikalų ministerijos padaliniams paimti dokumentus su pažeidimais.

Viena iš priežasčių yra savininko asmens duomenų neatitikimas su tais, kurie yra nurodyti departamentų ar kitų federalinės vyriausybės agentūrų duomenų bazėse, taip pat išduotų užsienio pasų įrašuose. Tas pats pasakytina apie informaciją apie pilietybę, dokumento galiojimo datą ir pastabas sienos kirtimo antspauduose. Taip pat dokumentas gali būti konfiskuojamas dėl jo fizinio sugadinimo, aptriušusios išvaizdos ir pan.

 

Be to, įstatymas įpareigoja piliečius, kuriems neleidžiama vykti į užsienį, atiduoti pasus. Tokių asmenų sąraše – pašauktieji į karo tarnybą, turintys prieigą prie valstybės paslapčių, FSB darbuotojai, baudžiamosiose bylose dalyvaujantys asmenys, bankrutuojantys ir kt. Pasas bus pripažintas negaliojančiu ir konfiskuotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)