„Putinas paprašė Xi.“ Kas žinoma  ()

Susitikimo su Kinijos prezidentu metu Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas prašė Xi trijų dalykų – vienas iš jų buvo nedalyvauti Pasauliniame Ukrainos taikos susitikime.


Xi Jinpingas ir V. Putinas
Xi Jinpingas ir V. Putinas
© Presidential Executive Office of Russia, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Putin-Xi_meeting_(2023)_7.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Financial Times“, remdamasis trimis šaltiniais, susipažinusiais su situacija.

Pažymima, kad per savo neseniai vykusią kelionę į Pekiną Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas Kinijos prezidentui pateikė tris prašymus, iš kurių vienas buvo nedalyvauti KLR šių metų Visuotiniame Ukrainos taikos susitikime. Be to, buvo svarstoma:

  • sutartis dėl dujotiekio „Sibiro galia – 2“ statybų;
  • Kinijos bankų aktyvumo Rusijoje padidinimas.

FT cituojamų informuotų šaltinių teigimu, Kinija ketina pirkti rusiškas dujas už kainą, artimą Rusijos subsidijuojamoms vidaus kainoms. Be to, priduriama, kad Xi Jinpingas yra pasirengęs nupirkti tik dalį bendro planuojamo dujotiekio pajėgumo per metus – 50 mlrd. kubinių metrų dujų.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji elektros jungikliai, endoskopai, 3D spausdintuvai, lazeriniai graviruokliai, įrankių komplektai ir 10in1 šakotuvai (Video)
3551 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Tongou Tuya Wifi DIN RAIL Switch“ - išmanusis elektros jungiklis

2) Puikios kainos endoskopas

3) „BIQU B1“ - puikios kainos 3D spausdintuvas

4) „SCULPFUN S9“ - rekordinės kainos lazerinis graviruoklis

5) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

6) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

Išsamiau

Kinijos pozicija „Sibiro galia – 2“ dujotiekio klausimu, kurio taip reikalavo Rusijos diktatorius, tik dar kartą parodo, kaip stipriai Rusija pradėjo priklausyti nuo Kinijos nuomonių ir sprendimų prasidėjus plataus masto invazijai, ypač ekonominės paramos klausimais. Be to, Rusija taip atkakliai nori šio dujotiekio atsižvelgdama į „Gazprom“ ekonominius nuostolius pernai dėl sumažėjusių pardavimų Europai – nuostolių suma tuomet siekė 6,9 mlrd. dolerių.

Per susitikimą Pekine V. Putinas taip pat sugebėjo iškelti klausimą dėl Kinijos bankų veiklos Rusijos Federacijoje intensyvinimo, taip pat paprašė Xi nevykti į Pasaulinį taikos viršūnių susitikimą. Gegužės 31 d. Kinija patvirtino, kad nedalyvaus.

 

Kalbant apie klausimą dėl Kinijos bankų Rusijos Federacijoje, FT šaltiniai pažymi, kad tarp Pekino ir Maskvos vyksta diskusijos dėl kelių bankų, kurie finansuos prekybą Rusijos gynybos pramonės komponentais, skyrimo. Tačiau greičiausiai tai lems tik JAV sankcijų įvedimą, o tai privers banką, kuris bus atsakingas už tokius aspektus, pašalinti iš pasaulinės finansų sistemos.

Galiausiai pašnekovas pažymėjo, kad bendradarbiavimas su Kinijos bankais Rusijos Federacijoje vis dar įmanomas tik minimaliu lygiu, ypač lyginant su tuo, ko prašo Kremliaus savininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(8)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()