Tai susprogdins Rusiją. „Čečėnija jau de facto nepriklausoma“  ()

„Dabar moka Kadyrovui duoklę.“


Rusijos vėliava
Rusijos vėliava
© Chickenonline (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/illustrations/flag-russia-putin-asia-europe-1192635/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Kremliaus diktatorius Vladimiras Putinas mirs, Rusijoje prasidės kova tarp jo įpėdinių, „hromadske“ sakė istorikas Serhij Plochij. Tačiau galiausiai Rusijos Federacija vis tiek bandys užmegzti santykius su Vakarais.

Mirus Vladimirui Putinui, izoliuotos Rusijos laukia itin sudėtingas laikotarpis, kurio metu dezintegracija gali tapti istorijos dalimi, sakė istorijos mokslų daktaras, profesorius, Harvardo universiteto Ukrainos tyrimų instituto direktorius Serhij Plochij. 

[Vokietija] „Fantastiška Android planšetė!“ Apžvalgininkas sužavėtas. Didžiulis 12,1 colių 2,5K ekranas, 8+256GB, Snapdragon 6 Gen 1 ir kt. Ribotas kiekis (Video, „HONOR Pad 9“)
2474 2

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Maksimali kokybė

Puikūs apžvalgininko vertinimai

Išsamiau

Jo teigimu, karas yra krizė, tačiau jis negalės tęstis po V. Putino mirties, nes daugelis rusų, ypač iš verslo sferos, nėra tuo suinteresuoti.

„Bus pokyčių, bus tam tikrų tektoninių sukrėtimų. Ir šiuo požiūriu tokios šalys arba tokios Rusijos dalys kaip Čečėnija, kuri de facto jau funkcionuoja beveik kaip nepriklausoma, gali pasitraukti. Rusija moka Kadyrovui  duoklę, o ne atvirkščiai“, – sakė Plochij. 

Kartu istorikas yra visiškai įsitikinęs, kad karas prieš Ukrainą yra absoliučiai nenaudingas Rusijai. 

 

Taip pat jis netiki, kad rusai, pavyzdžiui, pirmenybę teiks atostogoms kur nors Kinijoje, o ne Prancūzijoje. Todėl Rusijos elitas stengsis atstatyti tiltus Europą, į kurią jis orientuojasi, sakė Plochij. 

Be to, istorikas priminė, kad mirus tironui ar diktatoriui, visuomet vyksta konkurencija ir kova tarp jo įpėdinių. Kartu ekspertas įsitikinęs, kad nė vienas iš Putino įpėdinių nebus pakankamai stiprus, kad galėtų tęsti Rusijai atvirai nenaudingą politiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(3)
(133)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()