Prisikariavo. Į kovą su Rusija perėjo viena galingiausių pasaulio struktūrų  (1)

„Kova su terorizmu vykdoma lygiagrečiai.“


UK kontržvalgybos tarnyba MI5
UK kontržvalgybos tarnyba MI5
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=d-yAJvzOkoU&t=91s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK valdžia įsakė kontržvalgybos tarnybai MI5 persiorientuoti nuo kovos su terorizmu prie kovos su Rusijos, Kinijos ir Irano šnipais, rašo „The Daily Telegraph“.

„Ministrai paprašė MI5 sutelkti dideles pastangas į šnipinėjimo grėsmę, ypač iš Kinijos, Rusijos ir pastaruoju metu iš Irano“, – laikraščiui sakė aukšto rango britų pareigūnas.

Kiti vyriausybės šaltiniai „The Daily Telegraph“ sakė, kad nors vidaus ir tarptautinis terorizmas išlieka MI5 prioritetu, daug išteklių skiriama kontržvalgybos operacijoms prieš Rusiją, Kiniją ir Iraną. Karas Ukrainoje, didėjantis Jungtinėje Karalystėje veikiančių Kinijos agentų skaičius ir Teherano organizuotų nusikalstamų grupuočių panaudojimas gerokai pakeitė žvalgybos agentūros tikslus. Anot jų, „kova su terorizmu vykdoma lygiagrečiai“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Net 2000W el. paspirtukai, 3in1 multimetrai, vaizdo projektoriai, SUP irklentės ir kt. (Video)
2570 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FNIRSI 2C23T“ - 3in1 osciloskopas, signalų generatorius ir multimetras

2) „KuKirin G2 Master“ - naujausias off road el. paspirtukas su 2*1000W galia

3) „SkyEcho FreeONE Pro“ - portabilus vaizdo projektorius

4) „Pixthink“ - 120 colių projektoriaus ekranas su stovu

5) „FunWater SUPFW05A“ - pripučia SUP irklentė

6) „BMAX B6 Power“ - mini PC, 16GB + 1TB, Windows 11

Išsamiau

Kitas šaltinis, susipažinęs su situacija, paaiškino, kad po pasikėsinimo apnuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ 2018 metais buvusį GRU pulkininką Sergejų Skripalį, Rusija „per naktį neteko daugumos savo žvalgybos pareigūnų“. Anot jo, Maskva nuo to laiko bando verbuoti naujus žmones, kad kompensuotų nuostolius.

Žvalgybos tarnybų vadovybė išreiškė susirūpinimą dėl informacijos apie Rusijos vykdomą dešiniųjų ekstremistų verbavimą sabotažo operacijoms Europoje ir JK. Tuo pačiu metu Kinijos agentų, dalyvaujančių renkant žvalgybos informaciją šalyje, kiekis jau yra „neapskaičiuojamas“.

 

MI5 generalinis direktorius Kenas McCallumas teigė, kad 10 000 Didžiosios Britanijos įmonių gresia pramoninis šnipinėjimas, ypač tokiose pramonės šakose kaip dirbtinis intelektas, kvantinė kompiuterija ir sintetinė biologija.

„MI5 ištekliai riboti, todėl turi būti prioritetai. Terorizmo grėsmės lygis išlieka „reikšmingas“, o tai reiškia, kad išpuoliai yra tikėtini, tačiau iš tikrųjų problemos, kurias šiuo metu kelia Kinija ir Rusija, yra aktualesnės“, – leidiniui sakė kitas JK vyriausybės šaltinis.

Pasak jo, maždaug 20 Kinijos ambasados ​​darbuotojų JK veikiausiai veiks kaip šnipai. „Tačiau agentų, civilių, kuriuos užverbavo Kinijos žvalgybos tarnybos, skaičius gali siekti šimtus tūkstančių“, – jis padarė išvadą.

 

2023 metais J. McCallumas perspėjo apie Irano remiamų teroristinių išpuolių grėsmę po Izraelio operacijos Gazos Ruože pradžios. Manoma, kad Iranas taip pat naudoja organizuotas nusikalstamas grupes panašioms operacijoms ir žudynėms Jungtinėje Karalystėje vykdyti.

Praėjusį mėnesį Parlamento jungtinis nacionalinio saugumo strategijos komitetas perspėjo, kad per artėjančius rinkimus JK „turi būti pasirengusi galimybei užsienio kišimuisi“ iš Kinijos, Rusijos ir Irano.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)