„Laikėsi griežtos paslapties, pokalbiai buvo šifruojami.“ Skelbiamas aliarmas. „Wagner“ grįžo į Rusiją  ()

Siekdami įbauginti, „vagneriečiai“ naudoja įvairius ginklus, įskaitant medžioklinį peilį, kirvį, lazdą ir savadarbį pistoletą su duslintuvu.



© Информационное агентство БелТА (CC BY 3.0) | https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:PMC_wagner_in_belarus_1.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiamas aliarmas. Rusijoje, Oriolo srityje, veikia organizuota nusikalstama grupuotė, kurioje – „Wagner“ nariai. Nuo 2023 metų gegužės jie dirba narkotikų karteliui, užsiima turto prievartavimu, atiminėja iš žmonių automobilius ir butus.

Apie tai rašo „Telegram“ kanalas „Baza“.

Policija sulaikė keturis asmenis, įtariamus turto prievartavimu.

Tyrėjų teigimu, „vagneriečiai“ 2023 metų gegužę susibūrė į gaują ir pradėjo „išmušinėti“ skolas iš žmonių, kurie skolingi narkotikų karteliui. Atvirais kanalais gaujos nariai nebendravo, jie laikėsi griežtos paslapties, pokalbiai buvo šifruojami.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2329 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Negrąžinus skolos, „vagneriečiai“ grasindami priversdavo tokius piliečius atsisakyti butų ir automobilių. Vienas iš Oriolo gyventojų, skolingas narkotikų karteliui 55 tūkstančius rublių (570 eurų) ir niekaip negalėjęs grąžinti pinigų, pasirašė dokumentą, kad nemokamai atiduoda savo automobilį „Audi A6“.

 

Siekdami įbauginti, „vagneriečiai“ naudoja įvairius ginklus, įskaitant medžioklinį peilį, kirvį, lazdą ir savadarbį pistoletą su duslintuvu.

Sykį jie privertė skolininką įtikinti savo motiną perrašyti jiems butą Oriolo mieste. Sandorį įformino notaras, o vėliau turtas buvo parduotas. Iš viso organizuoto nusikalstamumo grupuotė teisiama 8 bylose. Nusikaltėliai sulaikyti. Jiems gresia iki 15 metų kalėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(3)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()