„Tai siaubinga! Mirė visi.“ Mokslininkai pakraupę. Ką padarė Kinija  (1)

Ekspertai išreiškė susirūpinimą dėl laboratorijos saugumo.


Naujas virusas
Naujas virusas
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=LyIurp2YYPg&t=12s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji koronaviruso padermė buvo sukurta iš GX/2017 viruso, kuris buvo aptiktas skujuočiuose (žinduolių rūšis) Malaizijoje kelerius metus prieš COVID-19 pandemiją.

Mokslininkai įvertino užsikrėtimo naujuoju virusu pasekmes, atlikdami eksperimentą su pelėmis, kurioms buvo implantuotas žmogaus genas, kuris palengvina viruso patekimą į ląsteles. Per septynias ar aštuonias dienas po to, kai virusas pateko į organizmą, visi eksperimentiniai graužikai mirė.

Fantastiški žvejybos rinkiniai! Dvi meškerės, ritės, valai, guminukai, sukriukės, kabliai, krepšys ir kt.
1721

Fantastiškos kainos rinkinys

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Išsamiau

Viruso poveikis buvo niokojantis pelių plaučius, trachėją, kaulinį audinį, akis ir smegenis. Pažymima, kad GX_P2V unikaliu būdu plinta visame kūne.

Kinijos mokslininkų darbas buvo kritikuojamas mokslo bendruomenės. Profesorius Francois Balloux, Londono universiteto koledžo infekcinių ligų ekspertas, apibūdino tyrimą kaip „siaubingą ir moksliškai beprasmį“. Profesorius Richardas Ebrightas, Kanados Rutgerso universiteto chemikas, visiškai sutiko su F. Ballou vertinimu.

 

Ekspertai taip pat išreiškė susirūpinimą dėl laboratorijos, kurioje buvo atlikti eksperimentai, biologinio saugumo. R. Ebrightas teigė, kad panašūs tyrimai Uhane 2016–2019 m. galėjo prisidėti prie koronaviruso pandemijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(18)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)