„Išvykau iš Rusijos. Tai tikras beprotnamis!“ (Video)  ()

Rusiją pavadino „beprotnamiu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Mykolajivo srities kilęs Nikolajus Trubačas, žinomas dėl kompozicijos „Golubaja luna“, kurią atliko kartu su Borisu Moisejevu, Rusiją pavadino „beprotnamiu“ ir paaiškino savo išvykimo priežastį, skelbia Dialog.UA.

Kaip žinoma, Trubačas persikėlė į Rusiją dar devintajame dešimtmetyje ir net ten tarnavo armijoje. Po SSRS žlugimo Nikolajus didžiąją laiko dalį gyveno ir dirbo Rusijos Federacijoje, tačiau 2022 metų vasarį, prasidėjus plataus masto puolimui Ukrainoje, nusprendė palikti šalies agresorės teritoriją.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Lietuvoje neregėtų kainų skaitmeniniai osciloskopai + signalo generatoriai, „Xiaomi“ elektroninės liniuotės, trimeriai, siurbliai ir kt. (Video)
4005 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hantek DSO2D15“ - skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius

2) „Ultenic D5“ - robotas dulkių siurblys

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „Xiaomi AtuMan Q2“ - elektroninė liniuotė

5) „OnePlus Buds Pro 2“ - TWS ausinės, prisidėjo Hans Zimmer

6) 42V 13000mAh trimerio rinkinys

Išsamiau

Anot Trubačo, kuris nepritarė „specialiajai operacijai“, jis negrojo į Rusijos valdžios toną ir galėjo būti įkalintas ne tik už tai, bet ir už hito „Golubaja luna“ atlikimą, nes jis buvo laikomas neoficialiu Rusijos LGBT bendruomenės  himnu. LGBT bendruomenės pradėtos persekioti po 2022 m.

„Išvykau iš Rusijos, nes pavargau gyventi beprotnamyje. Ten kalinami už žodį „karas“ ir už žodį „taika“. Rusijoje mano dainos „Golubaja luna“ atlikimas buvo uždraustas, o už jos atlikimą gali būti skirtas tikras nuosprendis. Tai tikras beprotnamis!“ — aštriai pasisakė dainininkas.

 

Beje, žinoma, kad 2023 metų pabaigoje Rusijos internetinės muzikos platformos ištrynė šią dainą.

Nikolajus Trubačas neseniai prisijungė prie Laimos Vaikulės „Rendezvous“ festivalio, kuriame jis pristatomas kaip nusipelnęs Ukrainos menininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(4)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: