„Desperatiškai ieško pirkėjų.“ Panika Rusijoje  (1)

Turėtų tapti didžiausia vartotoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija, praradusi didelę dalį dujų pirkėjų Europoje, desperatiškai ieško pirkėjų alternatyviose rinkose ir yra priversta sutikti su žeminančiomis sąlygomis, kad galėtų parduoti savo degalus net vadinamosiose Kremliui „draugiškose“ šalyse. 

Ryškus pavyzdys – žinia, kad Rusija yra pasirengusi tiekti dujas Iranui 75 procentais pigiau, palyginti su kaina Europos ir Turkijos rinkose. Pasak dienraščio „Kommersant“, šalys tariasi dėl galimybės sudaryti sutartį, pagal kurią „Gazprom“ Irano rinkai tiektų 300 mln. kubinių metrų per dieną, o tai Teheranui kainuotų 10 – 12 mlrd. JAV dolerių per metus.

[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 31€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
2164

Nuostabiai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Tokiu atveju kuras kainuotų maždaug 100 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų, o tai būtų mažiausia kaina tarp visų minėtos Rusijos bendrovės klientų tolimajame užsienyje. Europos ir Turkijos rinkose rusiškos dujos parduodamos po 400 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų.  

Netgi į Kiniją rusiškas kuras tiekiamas už 260 JAV dolerių už tūkstantį kubinių metrų. Tai reiškia, kad kaina, dėl kurios tariasi Maskva ir Teheranas, yra lygi kainai, kurią „Gazprom“ moka NVS pirkėjai. Tuo pat metu Irano energetikos ministras Džavadas Udžis teigia, kad dėl tiekimo apimties šalis turėtų tapti didžiausia Rusijos Federacijos dujų vartotoja.  

 

Aptariamos sutarties sąlygose numatyta tiekti 110 mlrd. kubinių metrų per metus. Tai faktiškai visas „Gazprom“ dujų perteklius, susidaręs netekus Europos klientų. Pertekliaus nėra kur realizuoti, todėl Rusijos Federacija priversta gerokai sumažinti kainą, kad galėtų pritraukti pirkėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(4)
(75)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)