„Stabdomi skrydžiai.“ Netikėtas chaosas visame pasaulyje. Kas vyksta  ()

Paveikė įmones visame pasaulyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-19 „Stabdomi skrydžiai.“ Netikėtas chaosas visame pasaulyje. Kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dideli IT sutrikimai penktadienį paveikė įmones visame pasaulyje: nutrūko skrydžiai, sutriko televizijos transliacijos ir bankų veikla.

Apie didelio masto sutrikimus pranešta JAV, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Indijoje, Naujojoje Zelandijoje, Australijoje ir kitur.

Australijos nacionalinis kibernetinio saugumo koordinatorius sakė, kad „didelio masto techninis sutrikimas“ įvyko dėl „trečiosios šalies programinės įrangos platformos“ problemos, ir pridūrė, kad kol kas nėra informacijos, leidžiančios manyti, kad prie to prisidėjo įsilaužėliai.

Berlyno Brandenburgo oro uoste Vokietijoje dėl techninės problemos buvo sustabdyti skrydžiai, naujienų agentūrai AFP sakė atstovė spaudai.

„Vėluoja registracija, todėl skrydžių operacijas teko atšaukti iki 10 val. ryto (11 val. Lietuvos laiku)“, – sakė atstovė spaudai. Visgi ji teigė negalinti pasakyti, kada jie bus atnaujinti.

Didžiausia Jungtinės Karalystės geležinkelių operatorė įspėjo, kad dėl IT problemų gali būti atšaukti traukiniai, o internete paskelbtose nuotraukose matyti, kad Sidnėjaus oro uoste Australijoje susidarė didelės eilės.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Maišytuvai virtuvės plautuvei, „Xiaomi“ ir kt. belaidės ausinės, energijos stotelės, 5000W pjūklas (Video)
2516 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) 304 nerūdijančio plieno maišytuvai virtuvės plautuvei

2) „VIOLEWORKS“ - 5000W galios akumuliatorinis pjūklas

3) „Xiaomi Redmi Buds 6S“ - belaidės ausinės

4) „K1“ - belaidės ausinės su 8GB RAM ir LED jutikliniu ekranu

5) „POPDEER S500“ - 500W, 518,4Wh portabili energijos stotelė

6) „BlitzWolf BW-BTS8“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

Išsamiau

„Šiuo metu lėktuvai atvyksta ir išvyksta, tačiau vakare gali būti vėlavimų“, – sakė Sidnėjaus oro uosto atstovas spaudai.

Honkongo oro uostas teigė, kad „Microsoft“ sutrikimai paveikė kai kurias oro linijas.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ taip pat pranešė susidurianti su plataus masto problemomis.

Oro kompanija KLM pranešė, kad dėl IT sutrikimų sustabė daugumą operacijų

Amsterdamo Schipolio oro uostas irgi sakė buvęs paveiktas.

Ispanijos oro uostų operatorė pranešė, kad visi šalies oro uostai irgi paveikti šių problemų.

Sutrikusios transliacijos

Jungtinės Karalystės televizija „Sky News“ pranešė, kad dėl gedimo nutrūko rytinių naujienų transliacijos, o Australijos transliuotojas ABC taip pat pranešė apie didelį sutrikimą.

 

Kai kurie vieno didžiausių Australijos prekybos centrų tinklo savitarnos terminalai rodė klaidos pranešimus.

Naujosios Zelandijos žiniasklaida teigė, kad apie problemas pranešė bankai, paveiktos ir kompiuterinės sistemos šalies parlamente.

Australijos telekomunikacijų bendrovė „Telstra“ teigė, kad sutrikimus sukėlė „Microsoft“ ir kibernetinio saugumo bendrovės „CrowdStrike“ teikiamos programinės įrangos pasaulinės problemos.

Pareiškime „Microsoft“ teigė, kad reaguodama į paslaugų teikimo problemas ėmėsi „poveikio mažinimo veiksmų“.

„Mūsų paslaugos vis dar nuolat tobulinamos, o mes toliau imamės poveikio mažinimo veiksmų“, – sakoma bendrovės pranešime socialiniame tinkle „X“.

Su „CrowdStrike“ kol kas nepavyko susisiekti.

Melburno universiteto ekspertas Toby Murray (Tobis Murėjus) sakė, kad esama požymių, jog problema susijusi su saugumo priemone „Crowdstrike Falcon“.

 

„CrowdStrike“ yra pasaulinė kibernetinio saugumo ir grėsmių žvalgybos bendrovė, – aiškino T. Murray.

Pietų Australijos universiteto kibernetinio saugumo tyrėja Jill Slay (Džil Slei) sakė, kad pasaulinis sutrikimų poveikis greičiausiai bus milžiniškas.

Sutrikimo priežastis, tikslus pobūdis ir mastas kol kas nėra aiškūs. „Microsoft“ savo pranešimuose leido suprasti, kad situacija gerėja, tačiau pasaulyje vis dar pranešama apie besiplečiančius sutrikimus.

Interneto svetainėje „DownDectector“, kurioje stebimi naudotojų pranešimai apie internetinių platformų ir paslaugų sutrikimus, užfiksuota bėdų su „Visa“, „ADT security“ ir „Amazon“ bei oro linijų, įskaitant „American Airlines“ ir „Delta“, paslaugomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
Autoriai: Rūta Androšiūnaitė
(6)
(1)
(5)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()