„Pagrindinė Maskvos sąjungininkė ant krizės slenksčio“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

irmaz 2024-07-17 19:22
Snarskis pareklamuos kiniškų šuduku ir kinų ekonomika atsigaus, galės toliau remti ruskius
empti 2024-07-18 08:56
Nepaminėta pagrindinė priežastis, KODĖL Kinijos ekonomika ant žlugimo ribos. Ogi todėl, kad ten jau sprogo nekilnojamojo turto burbulas, kuis buvo išsipūtęs iki milžiniško dydžio. Pamenate 2005-2007 NT kainų augimą ir burbulo pūtimąsi Lietuvoje? Kinijoje jis panašiais eksponentiškais tempais plėtėsi vos ne dešimtį metų. Tad ir žlugimas prasidėjo praktiškai katastrofonio lygio. Pvz per vieną savaitę bankrutavo 40 regioninių Kinijos bankų.
immortallt 2024-07-18 11:22
Oi, NT burbulas yra tik vienas iš burbulų, kurie po kilimu pas kinus sukišti. Jei nesugebės dabartinės krizės sukišti, gali būti rimtų reikalų, kurie atsilieps visam pasauliui, tik nesuprantu iki galo, daugiau naudos ar žalos turėsime iš to. Per daug faktorių, kurių suma galvoje netelpa. O dar ant viršaus, smagiai užsideda demografinė kreivė, kuri pati iš savęs užprogramuoja mažėjantį vietinį vartojimą, mažesnį kiekį darbo jėgos.
bahuriux 2024-07-18 19:09
Nežinau kaip vertinti geriau ar blogiau kai kiniškos prekės atpigs 2-3 kartus, man gal ir geriau, bet tai neskatina gamybos vakaruose. Taip jau yra buve nepameniu prieš kiek metų, skaičiau kažkur, gal net t.lt. Atpigo kiniškos prekės visam pasaulyje nes tieisog nebuvo kam pirkti tokiais kiekiais, kiek pajėgi gaminti Kinija, bet tada buvo ne NT krize kazkas kitkas pas juos.