„Gresia iki 30 metų kalėjimo.“ Tai, ką jis ruošė, yra neįtikėtina  ()

1984 metais gimęs vyras buvo sulaikytas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-24 „Gresia iki 30 metų kalėjimo.“ Tai, ką jis ruošė, yra neįtikėtina  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos policija antradienį sulaikė rusą, įtariamą planavus „destabilizacijos veiksmus“ per Paryžiaus olimpines žaidynes, pranešė prokurorai.

1984 metais gimęs vyras buvo sulaikytas ir jo atžvilgiu pradėtas teisminis tyrimas dėl tariamo „renginių, galinčių sukelti destabilizaciją olimpinių žaidynių metu, organizavimo“, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis prokuratūroje, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Šaltinis sakė, kad pradėtas tyrimas dėl „žvalgybinės informacijos perdavimo užsienio valstybei siekiant sukelti priešiškumą Prancūzijoje“, ir pridūrė, kad už šį nusikaltimą gresia iki 30 metų kalėjimo.

Prokurorai teigė, kad „Vidaus reikalų ministerijos prašymu“ apsilankius vyro namuose buvo aptikta įtariamų planų įrodymų.

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai!
3911 6

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jie nepateikė jokios informacijos apie tariamą sąmokslą, tik pasakė, kad jis nebuvo teroristinio pobūdžio ir kad antiteroristinių bylų prokurorai nesekė šios bylos.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) antradienį savaitraščiui „Paris Match“ teigė, kad prieš olimpines žaidynes vidaus reikalų ministras ištyrė daugiau kaip milijoną žmonių, įskaitant sportininkus, trenerius, žurnalistus, savanorius, apsaugos darbuotojus ir net vietos gyventojus, esančius netoli renginių vietų.

Iš jų 4 360 nebuvo leista atvykti į žaidynes, o G. Darmaninui artimi žmonės AFP sekmadienį sakė, kad 880 buvo uždrausta atvykti į žaidynes dėl įtarimų dėl užsienio kišimosi.

 

Pastaraisiais mėnesiais keli incidentai sukėlė įtarimų, kad užsienio veikėjai bando daryti įtaką Prancūzijos viešajai nuomonei arba kursto nesutarimus, ypač dėl Rusijos invazijos į Ukrainą arba Izraelio kampanijos Gazos Ruože po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio.

Tarp jų – birželį Prie Eifelio bokšto palikti karstai su žinute Ukrainai: „Prancūzijos kariai Ukrainoje“ ir gegužę ant Prancūzijos Holokausto memorialo palikti raudoni delnų antspaudai.

Spalį, netrukus po „Hamas“ išpuolio, ant pastatų Paryžiuje buvo išpurkšti Dovydo žvaigždės simboliai. Vėliau buvo sulaikyti du moldavai, įtariami dirbę Rusijos federalinė saugumo tarnybai (FSB).

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(12)
(0)
(12)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()