Trūko Prancūzijos nervai. Prasidėjo rusų sulaikymas. Laukia nepavydėtinas likimas  ()

Planavo „organizuoti įvykius, galinčius sukelti destabilizaciją“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-25 Trūko Prancūzijos nervai. Prasidėjo rusų sulaikymas. Laukia nepavydėtinas likimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusas, šią savaitę suimtas už tariamą planą „destabilizuoti“ Paryžiaus olimpines žaidynes, yra Maskvos žvalgybos pareigūnas, daugiau nei dešimtmetį slapta dirbęs virėju Prancūzijoje, antradienio vakarą pranešė „Le Monde“, remdamasis anoniminiais Europos saugumo ir žvalgybos pareigūnais.

Prancūzijos prokurorai pranešė, kad 40-metis Rusijos pilietis antradienį buvo suimtas už „žvalgybos duomenų perdavimą svetimai valdžiai“ – nusikaltimas, už kurį baudžiama iki 30 metų kalėjimo.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, 34 colių WQHD žaidimų monitoriai, planšetės, portabili automobilinė multimedijos sistema ir kt.
2369 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFR04A/SUPFR04E“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „SUITU“ - belaidė pompa, 150PSI

3) „BRAVOBRO“ - akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

4) „KOORUI ‎34E6UC“ - 34 colių WQHD žaidimų monitorius

5) „iMars 11.26“ - portabili automobilinė multimedijos sistema

6) „N-One NPad Pro“ - 8+128GB, 4G LTE, 10,4 2K ekrano Android planšetė

Išsamiau

Paryžiaus prokuratūra trečiadienį pranešė, kad jo namuose Prancūzijos sostinėje rasti įrodymai kelia susirūpinimą, kad jis galbūt planavo „organizuoti įvykius, galinčius sukelti destabilizaciją per olimpines žaidynes“, kurios prasidės šį penktadienį.

„Le Monde“, atpažindamas vyrą tik pagal pradinę „K“, pranešė, kad per kratą jo namuose buvo rasta elitinio Rusijos specialiųjų pajėgų padalinio, vadovaujamo Federalinės saugumo tarnybos (FSB), asmens tapatybės kortelė.

Laikraštis teigė, kad vyras dirbo finansų srityje prieš persikeldamas į Prancūziją 2010 m., po to įstojo į Paryžiaus virėjų mokyklą. Vėliau jis dirbo „Michelin“ žvaigždute įvertintame restorane Kurševelyje – Rusijos elito pamėgtame Prancūzijos Alpių slidinėjimo kurorte.

 

Vyras pasirodė keliose Rusijos realybės ir kulinarijos laidose bei kuria maisto gaminimo pamokas socialinei žiniasklaidai, pranešė „Le Monde“, remdamasis CV, kuriame jis teigia dirbantis „privačiu virėju“.

Pranešama, kad 2012 m. įtariamas žvalgybos pareigūnas persikėlė į Paryžių ir pranešė savo šeimininkams, kad grįžta į Maskvą dirbti „pareigūnu“ „Rusijos vyriausybėje“. Tačiau kitais metais jis dalyvavo privalomuose „pilietiniuose mokymuose“, skirtuose užsieniečiams, norintiems ilgam įsikurti Prancūzijoje, rašo „Le Monde“.

 

Gegužės mėnesį Vakarų žvalgybos tarnybos sulaukė skambučio, kai vyras, kaip įtariama, paskambino savo prižiūrėtojui rusui prieš skrisdamas iš Turkijos į Prancūziją.

Rusijos ambasada Paryžiuje pranešė negavusi jokio oficialaus pranešimo apie jos piliečio sulaikymą ir paprašė Prancūzijos valdžios institucijų paaiškinimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()