[ŽT] Kinija pasirinko. Skelbia, kieno ji pusėje (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2024-07-27 02:43
Kinija atstovauja tik savo interesus. Ukrainos vientisumą jie gina, nes siekia savo visntisumo su Taiwanu; O remia Rusiją, kadangi vakarai nori suardyti Kinijos vientisumą. Nieko naujo - pilstymas iš tuščio į kiaurą.
Benediktas 2024-07-27 09:22
Kodėl taip manai? Čia, kad nenori, kad Taivanas būtų aneksuotas?
donatasv 2024-07-27 10:35
Nuomonė privalo atspindėt norą? Jei mano nuomone Ukraina turės eit derėtis tai čia mano noras skaitosi?
vanduo4 2024-07-27 22:20
Kinija viešai skelbia jog nori atstatyti savo vientisumą prisijungdama Taiwaną. Būtent dėl to ji politiškai tiesiog negali pasisakyti už Ukrainos suskaldymą, BET.... vakarai nori sutrukdyti Taiwano prisijungimui, todėl Rusija reikalinga kaip sąjungininkas jėgų balansui prieš NATO.
donatasv 2024-07-28 08:10
Vakarai nebando sutrukdyti taivano prisijungimui. Patys vakarai pripažino taivaną kaip kinojos dalį. Kaip ir honkongas tai yra kinijos dalis bet su sąlyga, kad kinas nesikiš į honkongo valdžios struktūras 50 metų. Čia ta pati situacija su teksasu JAV. Tie irgi pastoviai nepatenkinti centrine valdžia ir norėtų būti atskira valstybė. Jei kinas atvarytų savo laivyną ir pareikštų nesikišat į teksaso reikalus arba bus karas būtų ganėtinai įdomi situacija? Čia irgi būtų JAV ateina aneksuot teksasą, o ne malšint sukilimą?
bahuriux 2024-07-28 15:56
Nevisai, Taivanas nėra Kinija tiesiogine prasme, nes ten išsikėlė po pilie[inio karo pralaimėjimo Kinijos kapitalistai, juos išgrūdo ten Kinijos sukilėliai komunistai. Situacija tokia kad ten yra nebaigtas pilietinis karas. Sakyti kad Taivanas yra Kinija tas pats, kas sakyti kad p. Korėja yra ta pati š. Korėja ir jie (p.K) neturi teisės priešintis komunistiniam š. Korėjos rėžimui. Tai juk nonsrnsas, todėl ir Taivano-Kinijos atveju yra toks pats nonsensas. Išvis tai yra sala ir Prie ko čia Kinija, jie tik patys gali apsispresti prisijungti ar ne, prie Kinijos referendumu. Invazijos į Taivaną atveju jei neklystu yra paruoštas planas sunaikinti visas tsmc ir kitas svarbiausias gamyklas, nes kitu atveju jos atitektu komunistinei Kinijos valdžiai. Nežinau detalių kiek tas palnas išdirbtas.
donatasv 2024-07-28 21:02
Tai kaip čia gaunasi? Kinai skaito taivaną savo dalimi, taivano valdžia skaito save tikrąja kinijos valdžia ir jei prasidės karas tarp dviejų valdžių bus aneksija? Aneksija (lot. annexio – 'prijungimas') – vienašališkas ir neteisėtas svetimos valstybės teritorijos ar jos dalies prijungimas prie savosios. Ar tai bus tiesiogine ta žodžio prasme pilietinis karas tik vakarai pareiškė, kad įsitrauks į šį karą?
Benediktas 2024-07-28 21:46
Taivanas nori aneksuot žemyninę Kiniją? Tuoj puls?
donatasv 2024-07-28 21:54
Pagal tavo paranoją ir supratimą neturėtume ilgai laukt? Kartais man primeni kryžiuotį. Aš atėjau dievo vardu man viskas galima.
Benediktas 2024-07-28 22:22
Tesiog logiką reikia įjungti. Jei kas naudos prievartą, tai tik žemyninė Kinija. Taivanas gyventų kaip gyvena toliau. Žemyninei Kinijai labai paprasta pasijungti Taivaną - tapti ptrauklia. Rusija taip pat galėjo be karo - tokiu būdu prisijungti Ukrainą, per savo privalumus, jei tokie būtų.
donatasv 2024-07-29 00:00
Logika čia paprasta. Taivanas yra dalis kinijos tą supranta tiek žemyninė kinija tiek patys taivaniečiai. Tik pačioje kinijoje milijonai per kovido protestus išėją rėkė mes norim demokratijos ne diktatūros. Prievartos čia bus iš abiejų pusių ir daug klausimas kuri pusė paims viršų.
immortallt 2024-07-29 07:59
"Kinija viešai skelbia jog nori atstatyti savo vientisumą prisijungdama Taiwaną" - supranti, kad pats sau prieštarauji. Taivanas nėra užimtas jokios šalies, tai kaip gali atstatyti teritorinį vientisumą, kažką užkariaudamas? Maskoliai irgi atstatinėja teritorinį vientisumą? O sklebti gali ką nori. Teksasas, priešingai nei Taivanas, jei suorganizuotų referendumą, atvirą ir tikrą, bei sugalvotų atsiskirti nuo JAV, tai niekas nepultų jų bombarduoti ir kariuomenės neįvestų. Nebent atsiskyrus Teksasas pats pradėtų karą. Tik atsiskirti norinčių yra mažuma ten, tačiau šiuolaikinės informacijos sklaidos laikais, keli asmenys gali sudaryti įspūdį, kad jų yra daug. Geras pavyzdys buvo su šeimų maršais, kai po vieno renginio, į kurį dar pavyko surinkti nepatenkintus 101 klausimu, ar šiaip nusivylusius savo gyvenimu, po to pakartoti nepavyko, ir į pvz. vasario 16 d. renginį susirinko tik ~10 snukelių, kai susirinkę žmonės plojimais nutildė su megafonu rėkiantį koloborantą.
donatasv 2024-07-29 10:18
Jei pažvelgsi šiek tiek plačiau nei taivanas pamatysi tai, kad si gesina demokratijos apraiškas visoje šalyje. Tai nėra vien tik taivano klausimas tik nuo taivano tikėtina viskas prasidės. Šioje vietoje okupacijos nebus (ką ir noriu pabrėžti) tai bus pilietinio karo round 2. O tu čia dėstai kažkokius ruskelio teritorinius vientisumus kas yra visai kas kita. Ru ir Ukraina 2 skirtingos šalys susikibo. Kinijoje viena šalis tik du skirtingi valdymo principai susidurs.
immortallt 2024-07-29 12:49
Kur aš parašiau apie Ukrainos teritorinį vientisumą? Taivanas turi autonomiją? Turi. Taivanas grasina užpilti likusią PRC? Nu ne. Taip kad net nelabai pilietinis karas, o susidorojimas su vienu iš savo regionų ir jų teisių suvaržymas. Na panašiai kaip Afrikoje, kai su mačetėmis eina galvas kapoti kokiai vienai iš tautų, tik čia "mačetės" truputį didesnės ir sudėtingesnės. Autonomiją turintis regionas, tai ne du skirtingi valdymo principai. Ir niekada nepatapo ant popieriaus Taivanas dalimi PRC. PRC siūlė visokias formas, bet sutartimas nebuvo niekada toks pasiektas.
donatasv 2024-07-29 16:13
Taspats velnias tik kitaip užvadintas pas tave. Taivanas tiesiogiai negrasina bet grėsmė pareina rėžimui iš šalies vidaus. Jei šalies viduje kažkas kelia šumaištį tai savo teritorijoje valdžia daro tai ką reikia, kad grėsmę panaikinti ir nesvarbu autokratija, demokratija ar dar koks kitoks valdymo būdas. Jei regionui vakar buvo suteiktos privilegijos, tai nereiškia, kad šiandien tos privilegijos negali būt atimtos centrinės valdžios arba žmonių. Taip kad autonimija tik šakėm ant vandens parašyta ir JAV realiai kišasi į vidinius kinijos reikalus. Taiwan, officially the Republic of China. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Taiwan Rusas finansavo krymo atkirtimą. JAV finansuoja taivano atkirtimą arba labai tikėtina perversmą kinijoje. Paskui stebimės ko rusas ar kinas rėkia, kad juos puola. Nėra panašumų? Jeigu mes gražiai įvyniojam visa tai į blizgantį popieriuką, tai nereiškia, kad viskas ką mes darom yra teisėta.
immortallt 2024-07-30 07:54
Taivanas nėra šalies vidus. Taivanas turi autonomiją. Ne buvo suteiktos privilegijos, o turint Taivanui autonomiją buvo suteikta teisė/atsakomybė PRC prižiūrėti Taivaną. Niekas niekada neperdavė Taivano "nuosavybės" tiesiogiai PRC. Oficialiai mes esame ES dalis. Tai nereiškia, kad iš ES negalime išeiti. Su taivaniečiais ir honk kong'o piliečiais teko pusmetį mokytis prieš ~15 metų. Jau tada buvo kinų spaudimas atiduoti valdžią ir suvaržyti piliečių laisves, nes pernelyg sėkmingas "eksperimentas". Ne, panašumų nėra, nes taivaniečiai siekia savo laisvių užtikrinimo, o ne puola Kiniją. Kryme ir Donbase buvo vykdoma karinė operacija pažeidžiant visas pasaulines konvencijas, tai darant be skiriamųjų ženklų. Ar tu irgi aiškinsi, kaip sunkiąją karinę techniką prekybos centruose civiliai įsigijimo ir suorganizavo laisvą balsavimą, kur už atsijungimą nuo Ukrainos prabalsavo daugiau žmonių, nei Kryme ar Donbase gyvena? Beje, Baltijos šalys laisvos nuo maskolių, tai čia irgi vakarų kišimasis ir maskoliai turi teisę tiesiog subombarduoti mus, nes jiems "priklauso" viskas čia?
donatasv 2024-07-30 11:23
Būtent toki atmazai ir leidžia tokiems kaip putka vartytis iš gaidžio. Gi čia buvo Lietuva sovietų sajungos dalis tai mes čia atkuriam istorinį vientisumą... blablabla bb tu atkuri kartojam putkai. Nereikia lele ir sekt pasakų tarptautinėje arenoje kinija yra atvaizduojama kartu su taivanu kai viena šalis ir kol kinija nesubyrės kaip sovietų sajunga tol ir bus taivanas kinijos dalis. Ir nereikia kurt precedento mes čia geri atėjom gint demokratiškos kinijos dalies. Nes putka atėjo gint rusiškos Ukrainos dalies. Taisyklės turi galiot visiems.
immortallt 2024-07-30 11:55
Nuo PRC sukūrimo, Taivanas visada turėjo autonomiją būnant PRC dalimi. Tai dabar tu grįsdamas tuo, kad PRC dalis sakai, kad niekada neturėjo teisės į autonomiją? Ar iš vis neigi tokią diplomatinę situaciją kaip galimą, kad yra šalies dalimi, bet regionas turi autonomiją? Ar teigi, kad regionas, kuris tampant dalimi PRC, sutiko prisijungti su sąlyga, kad bus išlaikyta autonomija, bet bandant tą autonomiją atimti, gali priešintis? Ir tai niekaip nepanašu į Ukrainą. Krymas ir Donbasas neturėjo niekada autonomijos nuo Ukrainos. Taip pat Kryme ir Donbase nebuvo jokio balsavimo, kad tos autonomijos nori. Realiai situacija panašiausia į Klaipėdos sukilimą po I pasaulinio karo, kai iš Lietuvos į Klaipėdos kraštą civiliais apsirengę pateko karininkai ir suorganizavo maištą. Tiek kad realiai pasipriešinimas buvo menkas ir pasitraukė prancūzai greitai. Na tiek kad Klaipėda tikrai jau ne prancūzams istoriškai, kultūriškai ar tautiškai priklausė. O sukilimą patys realiai net vokiečiai buvo palaiminę. Ir išvedžiojimų jokių nėra, žmonės demokratinėse šalyse turi apsisprendimo teisę. Ir jei regionas yra tiek vieningas siekiant atsiskirti nuo kitos šalies, kad net reikia pilna apimtimi konvencinio karo, tai kokios problemos? Ai, problemos tos, kad Taivanas realiai niekada nebuvo kinų kraštas, o japonų ir kapitalistų kinų pabėgusių nuo mirties PRC susiformavusi šalis po II pasaulinio karo.
donatasv 2024-07-30 13:27
Ne aš neigiu faktas yra tas, kad jie yra kinijos dalis, kinai pliekėsi, kinai dalijosi, kinai taikėsi net ir patys taivaniečiai save laiko kinais ir nesvarbu, kad JAV sukišo krūvą bapkių kaip ir putka į krymą. Putka kryme pritempė kaip ir tu dabar tempi su autonomijom. Nekurk precedento ir nesuteik preteksto. Jei nebūtų JAV bapkių taivane visas šitas reikalas seniai būtų užbaigtas. Komunistai tikėjosi, kad taivanas sulauks honkongo likimo nepavyko toliau teskit karą. Pilietinis karas yra šalies vidaus reikalas. Putka irgi pritempė su pilietiniu karu kryme. Ginklų davė ir "šiektiek" padėjo... dabar vakarai lenda į tapatį šūdą tik kinijoje. Paskui putka vartosi iš gaidžio, o ką jum galima? O man ką ne?
Dannas3 2024-07-30 16:22
Kinai isivare truputi i kampa save. Pult nelabai gali, nes Taiwanas neperzengia nustatytu ribu, del nepriklausomybes. Bet kuo ilgiau lauks, tuo labiau Taiwano tautinis identitetas stipres. Realiai jiems tokia situacija tinka. Reikia tik islaukt galimos Kinijos krizes, kurios metu nebus igali imtis veiksmu ir tada Taiwanas gali surizikuot paskelbt nepriklausomybe.